Δώρα ζωής σε επτά ασθενείς από τον 6χρονο Θωμά που υπέστη αιφνίδια καρδιακή προσβολή

 

Την άδεια για τη δωρεά οργάνων του γιου τους, αποφάσισαν οι γονείς του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, ανήμερα των Θεοφανίων.

Επί τρεις μέρες το αγοράκι έδινε μεγάλη μάχη για τη ζωή του. Το μεγαλείο της ψυχής των γονιών του, προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση. Χωρίς δεύτερη σκέψη οι γονείς του συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. 6χρονου Θωμά που υπέστη αιφνίδια καρδιακή ανακοπή .

Η διαδικασίας της δωρεάς οργάνων του 6χρονου, θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου. Ομάδα γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα θα έρθουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα.

Το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στη Ιταλία, ενώ οι κερατοειδής και τα νεφρά σε λήπτες στην Ελλάδα.

«Η θλίψη μου είναι μεγάλη για την απώλεια του παιδιού, έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, από μια σπουδαία επιστημονική ομάδα που διαθέτουμε στη ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΠ με επικεφαλής τον κ. Ηλιάδη. Σε αυτή τη σημαντική ημέρα για τη Χριστιανοσύνη, τα Θεοφάνια, εκδηλώθηκε το μεγαλείο της ψυχής των γονέων του 6χρονου, που συναίνεσαν στη δωρεά των οργάνων και δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουν άλλα παιδάκια», δήλωσε στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.