Ασφαλτικές εργασίες στην Εγνατία Οδό – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι τον Μάρτιο

Ασφαλτικές εργασίες επί της Εγνατίας Οδού, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα έως και τις 30 Μαρτίου 2022. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού. Έτσι αποφασίστηκε ο κατά περίπτωση αποκλεισμός, της δεξιάς ή της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, ως κατωτέρω:

– Α/Κ Κλειδίου (17) – Α/Κ Νησελίου (16) Χ/Θ Η 285+090
– Α/Κ Βέροιας (14) – Α/Κ Πολυμύλου (13) Χ/Θ Η 242+800
– Α/Κ Πολυμύλου (13) – Α/Κ Βέροιας (14) Χ/Θ Κ 242+560
– Α/Κ Πολυμύλου (13) – Α/Κ Βέροιας (14) Χ/Θ Κ 242+720

Α. Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν το χρονικό διάστημα από έκδοση της παρούσης έως και 30-03-2022 και από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών, η εργοταξιακή σήμανση καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με την ανωτέρω με α/α 2 εγκεκριμένη μελέτη, βασισμένα στις Προδιαγραφές και Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ – ΣΕΕΟ), σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ΔΜΕΟ/Ο/613 (ΦΕΚ Β905/20-05-2011), για κινητά εργοτάξια μικρής διάρκειας επί αυτοκινητόδρομων.

Η εγκεκριμένη σήμανση θα τοποθετείται, έκαστη ημέρα πραγματοποίησης των εργασιών, πριν την έναρξη αυτών και σε κάθε περίπτωση μετά από την ανατολή του ηλίου και θα απομακρύνεται μετά το πέρας των εργασιών και σε κάθε περίπτωση έως τη δύση του ηλίου, από την ανάδοχο εταιρεία του έργου «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», με μέριμνα και υπό την επίβλεψη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Η ανάδοχος εταιρεία του έργου υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, να συντηρεί και να επιτηρεί την οδική σήμανση για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ειδικότερα για το τμήμα από Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου, επιπλέον της στατικής σήμανσης θα εφαρμοστεί και δυναμική σήμανση μέσω των ηλεκτρονικών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS) και των Πινακίδων Καθορισμού Λωρίδας Κυκλοφορίας (LCS) των σηράγγων.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, δε θα εκτελούνται εργασίες κατά τις ημέρες του Σαββάτου, της Κυριακής, τις ημέρες των αργιών, καθώς και τις ημέρες που υφίστανται επικίνδυνες, για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, ομίχλη κτλ.).

Στην περίπτωση που οι εργασίες αφορούν κλάδο Α/Κ με μία λωρίδα κυκλοφορίας, οι εργασίες πραγματοποιηθούν τμηματικά, ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη διέλευση της κυκλοφορίας από τον εναπομείναν πλάτος της οδού. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεχώς διαθέσιμο ικανό πλάτος οδού προς κυκλοφορία. Σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, επί του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου.

Η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται να ενημερώσει εγγράφως το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, για την ακριβή ημερομηνία εκτέλεσης των εργασιών έκαστης ημέρας, τουλάχιστον μέχρι την 10:00΄ ώρα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας, προκειμένου εκδίδεται σχετικό δελτίο τύπου προς ενημέρωση των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου.

Επιπλέον, θα πρέπει:

1. σε κάθε περίπτωση η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» να διασφαλίσει τη μη ύπαρξη παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα και να διασαλεύσει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας,

2. να εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση των εργαζομένων και των εργοταξιακών οχημάτων, από και προς τους χώρους εργασιών,

3. να λαμβάνεται μέριμνα έτσι ώστε με την εφαρμογή των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να μην επηρεάζονται οι υπηρεσίες των μέσων οδικής μαζικής μεταφοράς,

4. τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα ισχύουν από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων σήμανσης,

5. σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλής διέλευση οχημάτων έκτακτης Ανάγκης.

 
 

loading…


 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.