Κινητοποιήσεις Συλλόγων και Σωματείων για φθηνή θέρμανση για όλο το λαό στην ΠτολεμαΐδαΟι συνέπειες της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης αρχίσαν να εκδηλώνονται σε όλα τα επίπεδα. Μια από τις συνέπειες αφορά την τηλεθέρμανση βάζοντας σε κίνδυνο την ικανοποίηση της ανάγκης του λαού για θέρμανση. Ενώ ο χειμώνας είναι ήδη εδώ και θα έπρεπε όλες οι κατοικίες της πόλης μας να έχουν τροφοδοτηθεί με θέρμανση αυτό δεν ισχύει για εκατοντάδες σπίτια, κυρίως σε πολυκατοικίες που έχουν σφραγιστεί λόγω προηγούμενων οφειλών. Με απαράδεκτα τελεσίγραφα η ΔΕΤΗΠ απαιτεί το σύνολο των οφειλών, ενώ οι ρυθμίσεις που γίνονται αφορούν υπέρογκα ποσά μηνιαίως που δεν μπορούν να πληρωθούν από τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά.

Η κατάσταση αυτή θα χειροτερεύσει το επόμενο διάστημα λόγω της  απολιγνιτοποίησης. Η ανεργία θα εκτοξευτεί, ενώ το κύμα ακρίβειας θα περιορίσει ακόμα περισσότερο το πενιχρό εισόδημα εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών. Παράλληλα οι εξελίξεις με την αξιοποίηση των ηλεκτρολεβήτων για την παραγωγή θερμικού φορτίου για την τηλεθέρμανση, σε αντικατάσταση του ΑΗΣ Καρδίας ,θα εκτοξεύσει το κόστος που θα οδηγήσει είτε στην μετακύλιση του  στον καταναλωτή, είτε στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη ΔΕΤΗΠ, ενώ μπαίνει σε αμφισβήτηση ακόμα και η ίδια η λειτουργία της.    

Η Δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΤΗΠ αντί να εξασφαλίσουν αυτή τη βασική λαϊκή ανάγκη ποντάρουν στον κοινωνικό αυτοματισμό, βάζοντας τους ενοίκους των πολυκατοικιών να μαλώνουν μεταξύ τους, να δημιουργούνται εντάσεις και διαξιφισμοί, χωρίς να λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα των χρεών που συνεχώς αυξάνονται και συσσωρεύονται. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να κρύψουν την ευθύνη τους, ότι υπερασπίστηκαν διαχρονικά την πολιτική εμπορευματοποίησης της τηλεθέρμανσης και άλλων κοινωνικών αγαθών. 

Η Δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΤΗΠ έχει την υποχρέωση  να λύσει το τεράστιο αυτό  πρόβλημα και μέχρι τότε να αναστείλει τις διακοπές. Να αναλάβει την ευθύνη για την υγεία χιλιάδων συνανθρώπων μας με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, αναπήρους, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά που αναγκάζονται να ζουν χωρίς θέρμανση. Να διεκδικήσει όλους τους απαραίτητους πόρους από το κράτος ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να λυθεί το πρόβλημα με την κατανάλωση και χρέωση ανά διαμέρισμα.  Να μην ασχολείται μόνο για το πώς θα δημιουργηθεί φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, το πως θα εισρεύσουν χρηματοδοτήσεις  από τα διάφορα ταμεία στις τσέπες των επενδυτών και να εφησυχάζει το λαό.  

Είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ και έχουν ΕΥΘΥΝΕΣ όσοι αναγκάζουν γέροντες και άτομα με ειδικές ανάγκες να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. 

Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

  • Ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση. Καμία αύξηση της τιμής της. Καμία διακοπή σε εργατικές – λαϊκές οικογένειες. 
  • Να διευρύνει το κοινωνικό τιμολόγιο για ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους. 
  • Να διαγραφούν χρέη και να γίνει γενναίος διακανονισμός για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
  • Να μην πειραχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΤΗΠ. 

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΤΡΙΤΗ 26/10/2021 ΩΡΑ 11:00 π.μ.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΘΗΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ -ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ)

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Περιοχής Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ)

Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.