Μια μικρή γεύση από την πρόβα της “Πανδώρας” για το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών – Χρυσοχόου “Θα χαρούμε να είστε μαζί μας σε αυτή τη γιορτινή μουσική μέρα” – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Οι μέρες για ακόμη ένα μουσικό γεγονός που θα φιλοξενήσει στα πολιτιστικά της δρώμενα η πόλη της Κοζάνης έφτασε!

Το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Κοζάνη “φλερτάρει” να γίνει θεσμός!

Ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης “Πανδώρα” Νίκος Χρυσοχόου και οι μουσικοί της καλούν τον κόσμο να παρευρεθεί στο 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου 2024, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Ο κ. Χρυσοχόου ανέφερε πως πρόκειται για μια μουσική συνάντηση όπου οι Φιλαρμονικές θα αναδείξουν την μουσική τους κουλτούρα, τα ηχοχρώματά τους “θα χαρούμε να είστε μαζί μας σε αυτή τη γιορτινή μουσική μέρα, σας περιμένουμε”. 

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι Φιλαρμονικές των Δήμων Εορδαίας, Τρικκαίων και Καρουσάδων Β. Κέρκυρας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στις 5μ.μ. το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο και είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, θα ακολουθήσει η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας Παναγίας Ζιδανιώτισσας, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου ψάλλεται ο Μέγας Εσπερινός.

Την πομπή θα συνοδεύσουν μουσικά οι τέσσερις προαναφερόμενες μπάντες με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών του Δήμου Γρεβενών ‘Ορφέας’ του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού και η Στρατιωτική μπάντας της 9ης Ταξιαρχίας Κοζάνης, μαζί με το ιερατείο της πόλης, τις τοπικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.