Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την ενέργεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο



Είναι γεγονός πως και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς τα «διαρθρωτικά» μέτρα στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο, ενώ με αφορμή και την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, επιταχύνονται αυτή την περίοδο βασικές, στρατηγικού χαρακτήρα κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ενίσχυση του κεφαλαίου, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στην ενέργεια.

Οι παραπάνω εξελίξεις είναι δεδομένο ότι θα εντείνουν την «ενεργειακή φτώχεια» για το λαό, θα επιφέρουν ισχυρό πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου και θα μεγαλώσουν την ανεργία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα της περιοχής, βέβαια, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά αγωνιστικές κινητοποιήσεις και προγραμματίζονται κι άλλες ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου. Κινητοποιήσεις που έχουν στην προμετωπίδα το σύνθημα: «Ρεύμα φθηνό για το λαό – ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα – ΔΕΗ λαϊκή περιουσία».

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεσα συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιου για τις εξελίξεις στην ενέργεια, οι οποίες αφορούν άμεσα τη ζωή του λαού της περιοχής.

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε:

Να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019, λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος χαρακτήρα που έχει, καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί μια σειρά κυβερνητικοί σχεδιασμοί.

Να γίνει ενημέρωση από τον κ. Περιφερειάρχη για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, μετά τις συναντήσεις του με διάφορα στελέχη της κυβέρνησης.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΧΑΣΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.