5 συλλήψεις σε Γρεβενά και Κοζάνη για πώληση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών – Δείτε φωτογραφίες



Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -195- δενδρύλλια κάνναβης, πάνω από -2- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, -107- γραμμάρια σπόροι κάνναβης, -71- σπόροι κάνναβης και -1- σπρέι πιπεριού

Συνελήφθησαν χθες (24-05-2018) πρωινές ώρες σε περιοχές των Γρεβενών και στην Κοζάνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 68,50,32,47 και 50 χρονών, για πώληση, καλλιέργεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι, τους τελευταίους 2,5 περίπου μήνες ο 68χρονος προέβαινε στη συστηματική διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, συνεργαζόμενος με τον 50χρονο ο οποίος λειτουργούσε ως «παραγγελιοδόχος», προμηθεύοντας με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης τους άλλους τρεις ημεδαπούς, 32, 47 και 50 χρονών και καταβάλλοντας μετέπειτα τα χρηματικά αντίτιμα στον 68χρονο.

Αναλυτικότερα, μετά από συστηματική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών και του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της οποίας σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε περιοχές των Γρεβενών και στην Κοζάνη, καθώς και στα οχήματά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

195 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 95 cm,
2 κιλά και 428,16 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη που περιέχονταν σε 11 συσκευασίες,
107 γραμμάρια σπόροι κάνναβης,
71 σπόροι κάνναβης,
1 ζυγαριά ακριβείας,
1 μεταλλικός τρίφτης,
1 σπρέι πιπεριού,
4 κινητά τηλέφωνα,
5 κάρτες SIM και
χρηματικό ποσό 40 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ οι συλληφθέντες μαζί με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.