Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις συνέπειες στην υγεία των κατοίκων Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου από την κατανάλωση επικίνδυνου νερούΓια τους κ. Υπουργούς, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υγείας

Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συλλόγου για την καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της Περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου με θέμα τις συνέπειες στην υγεία των κατοίκων από την κατανάλωση επικίνδυνου πόσιμου νερού και τις επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στον Υδροφόρο Ορίζοντα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου του Δήμου Κοζάνης.

Αθήνα 26/3/2018
Οι καταθέτοντες βουλευτές

Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της Περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

1.Πρόεδρο της Βουλής
2. Ειδική Μόνιμη Επιτροπή
Προστασίας Περιβάλλοντος
3. Υπουργείο Υγείας
4.Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
5.Γραμματεία καταναλωτή
6.Συνήγορος του πολίτη
7. Γραμματεία Πρόεδρο της Βουλής

Θέμα : Συνέπειες στην υγεία των κατοίκων από την κατανάλωση επικίνδυνου πόσιμου νερού και τις επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στον Υδροφόρο Ορίζοντα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου του Δήμου Κοζάνης.

Μετά από το πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε το 2013, με την υψηλή υπέρβαση των τιμών της παραμετρικής τιμής του εξασθενούς χρωμίου στην ύδρευση των δύο χωριών και στην άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων τους, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις συνέπειες στην υγεία των κατοίκων και στο Περιβάλλον και με δεδομένο ότι οι δύο παραπάνω οικισμοί βρίσκονται πολύ κοντά στις δραστηριότητες της Δ.Ε.Η. (500 μετρα απο τον μεγαλύτερο Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Βαλκάνια -ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- και τα Ορυχεία Νοτίου ΠεδΊου, φαινόμενα μοναδικά).

Επίσης να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από τον εντοπισμό του φαινομένου και συνεχίζουν να υπάρχουν υπερβάσεις στις μετρήσεις του υδροφόρου ορίζοντα.

Έπειτα και από την ολοκλήρωση της Μελέτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα αποτελέσματα του Πορίσματος της, ποιες πρωτοβουλίες έχετε πάρει, τι ενέργειες έχουν γίνει και τι σκοπεύεται να κάνετε ;

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Ηλίας Σισμανίδης            Ηλίας Τεντσογλίδης

Δείτε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας – Κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.