Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης: Διαδικτυακό επιμορφωτικό εργαστήριο για φιλολόγους, θεολόγους, καθηγητές ξένων γλωσσών

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά http://www.cty-greece.gr) και το CTY του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, συνδιοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο:

«Εργαστήριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε Στρατηγικές Διδασκαλίας»

που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς β/θμιας εκπαίδευσης θεωρητικών μαθημάτων (φιλολόγους, θεολόγους, καθηγητές/-τριες ξένων γλωσσών).

Η παρακολούθηση του εργαστηρίου επιμόρφωσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Σκοπός του είναι να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί σε στρατηγικές διδασκαλίας και τεχνικές που μπορούν να ενσωματώσουν στα μαθήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις στρατηγικές που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του CTY εδώ και 35 χρόνια, οι επιμορφωτές του CTY Greece θα μοιραστούν πρακτικές ιδέες και διδακτικές τεχνικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της συμμετοχής και του ενθουσιασμού των μαθητών καθώς και τεχνικές που επιτρέπουν την άτυπη αξιολόγηση της μάθησης. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν τρόποι μεταφοράς των παραπάνω στρατηγικών σε μία τυπική σχολική τάξη, όπου συναντούμε μαθητές με διαφορετικό μαθησιακό προφίλ και ποικίλων ακαδημαϊκών δυνατοτήτων. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές ικανότητες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε τέτοιους μαθητές στις τάξεις τους.

To επιμορφωτικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 Μαρτίου και ώρα 6-8.30 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας Google Meet (δεν απαιτείται κάποια εγκατάσταση της πλατφόρμας), πατώντας απλώς στον παρακάτω υπερσύνδεσμο meet.google.com/fyy-zdsj-zyb.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το παραπάνω εργαστήριο χρειάζεται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους πατώντας εδώ: https://forms.gle/CsNh3TadcELpikiw6, ώστε να τους αποσταλεί η βεβαίωση παρακολούθησης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία-διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στον Γιώργο Δελιόπουλο: georgedeliopoulos@yahoo.gr, τηλ. 6947252260.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.