Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση για την Προμήθεια εξοπλισμού των Κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Βοΐου

Εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019-2020 του Πράσινου Ταμείου Αστική αναζωογόνηση 2019, κατόπιν σχετικής μελέτης που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βοϊου με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ».

Πιο αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΝ ενέκρινε την χρηματοδότηση της παραπάνω πρότασης που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, που αφορά μεταξύ άλλων την προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής σε υπαίθριους χώρους του Δήμου, την υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων στον χώρο όπου πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά στην Δημοτική Ενότητα Νεάπολης , την προμήθεια αστικού εξοπλισμού ο οποίος θα τοποθετηθεί σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βοΐου, ώστε να αναβαθμιστούν τόσο από αισθητικής, όσο και από χρηστικής άποψης. Και τέλος η προμήθεια δύο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων διπλής κατεύθυνσης καθώς και τις αντίστοιχες υπηρεσίες και σύστημα παρακολούθησης, διαχείρισης, διασύνδεσης και προβολής τους µέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και κατάλληλου λογισμικού και πρόκειται να τοποθετηθούν στην Σιάτιστα (έναντι Δημαρχείου) και στην είσοδο της Νεάπολης από κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης Ένταξης Ανέρχεται στις 174.708,80 ευρώ και η χρηματοδότησή της θα πραγματοποιηθεί από το Πράσινο Ταμείο.

Δράσεις με έντονο κοινωνικό και οικολογικό χαρακτήρα όπως οι παραπάνω αποτελούν βασικό κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην μείωση του κόστους διαβίωσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.