Έργο μνημειακού σχεδιασμού με διπλά αρχιτεκτονικο-τεχνολογικά στοιχεία – Του υποψήφιου Πρύτανη στο ΤΕΙΔΜ, Δημήτρη Ζησόπουλου



zisopoulos_dimitris23456423Οι συνάδελφοι του τμήματος ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ βιομηχανικού και όχι μόνον, γνωρίζουν καλλίτερα εμού, τον μνημειακό σχεδιασμό που πρέπει να έχει ενας τόπος για να είναι εύληπτος στον πολίτη-καταναλωτή. Το ΚΑΤΕΕ Κοζανης απ όταν ξεκίνησε είχε ορισμένα σύμβολα. Τέτοια ήταν τα νησιώτικου στυλ κεντρικά κτίρια αλλα και τα κτιρια σε Φλωρινα, Καστοριά Γρεβενά. Ο μνημειακός αυτός αρχικός σχεδιασμός συμπληρώνονταν από πανελλήνιου-παγκοσμίου εμβέλειας pseudo-developments όπως το πρωτο CD-ROM, η διδασκαλία με υπολογιστή στο τμήμα Λογιστικής, το 1st Balkan Rector Meeting του Δελίδη, το Border Control Vehicle του ΚΤΕΔΜ, τα ένδοξα επιστημονικά συνέδρια της Καστορια στις μέρες του Τσούνη, οι τεχνικοσυνεργατικές πρωτοπορείες Κική και Μαρόπουλου κλπ και πολλά άλλα.

Σήμερα προτείνω ένα έργο μνημειακού σχεδιασμού με διπλά αρχιτεκτονικο-τεχνολογικά στοιχεία. Παρα το ότι φαίνεται σαν κομμάτι από χολυγουντιανό φίλμ δεν το εμπνεύστηκα από εκεί αλλα από την πολύπλοκη διαδικασία της εξεύρεσης και ισορροπίας του χρήματος που διατριβώ υπο την επίβλεψη του πιο αποδοτικού Τrader στην Ευρασία. Τέτοιοι άνθρωποι έχουν δικό τους logo:

Υπαρχουν άπειρα λεφτα, δεν χαρίζω Τίποτε, όλα τα δανείζω, με συνεχής έλεγχο και πρωτοπορεία

Υπαρχουν λεφτά στα αμερικάνικά υπουργεία με προσανατολισμό τα Βαλκανια, στα ευρωπαικά ταμεία με triggering την παγίωση των παχυλών μισθών της Βρυξελίωτικής Νομεκλατούρας, στα περιφερειακά ταμεία με προορισμό την ψηφο προς τον φίλο ΘεούΔώρον Περιφερειάρχη, στην ΔΕΗ για δεκάδες λόγους κλπ. Ένας από του λόγους που όλοι αυτοί «πολύ μιλάν, λίγο φιλάν» είναι και η αδιαφάνεια που λόγω καθηγητικής αυθεντίας μας διέπει. Το προτεινόμενο μνημειακό έργο θα έχει βασική χρήση την διαφάνεια και ταχύτητα πραξεων στα λεφτα και προγράμματα που μας δώσαν άλλοι να πραγματώσουμε.

Είναι εμπνευσμένο από την ταινεία “ware room” για τον παρολίγο φοιτητή μου George Stefanopoulos. Η τότε προσέγγιση όπως και στην φωτογραφία φαίνεται ήταν τριτοκοσμική. Η δική μας θαχει διαφορά 50 ετων από την φωτογραφία. Συγκεκριμένα προτείνω ένα επιχειρησιακό χώρο ενημερωσης, νομικού ιχνους, συνεργασίας έκδοσης και παρακολούθησης εκτέλεσης. Ο χώρος θαχει μερικές δεκάδες οθόνες, προσωπικά ηχεία, υπολογιστές και θα βασίζεται σε υπαρχοντα (ή δανεισμένα) κομμάτια software. Συνολικό κόστος 10 χιλιάδες ευρω για την εγκατάσταση και άλλο τόσο για την ετήσια λειτουργία. Σε πληρη διαρθρωση ο χειριστης Πρυτανης, ή Γενικός Δντης θα έχει προσβαση σε όλες τις ζωτικές λειτουργίες του ΑΕΙ μας κυρίως σαν εκφραστές της βουλησης του πρυτανικού Συμβουλίου και των χορηγών συνεργατών. Μια ώρα εκει μεσα στο «συστημα δημοκρατικής ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ συνεργασίας» θα είναι ώς εξής:

Ο Χαϊτίδης, η Φαίη, η Μαρία, η Θεοδώτα, ο Μπουρτσος και όλοι μας θα εχουμε στο υπολογιστή μας ένα append only κομμάτι προσβάσιμο από το ΣΔΑ. Οι οθόνες ενώπιον του οργανου θα έχουν: 1=το θεμα που συζητείται, 2=το έγγραφο του Χαιτιδη 3,4,5, διάφορα συνημμενα του ΣΠυρου, 6, τον Χαιτίδη 7 την Μαρία από την Βιβλιοθήκη, 8=την βιβλιογραφία από τον Σαπρίκη, 9,10,11 τρείς συναφείς νόμους με ευθύνη του Κανάβα, 12=η δωδέκατη οθόνη (με κόκινο φως) θα περιμένει την άμεση πρωτοκόληση αιτήσεων, 13,14,15,16,17 πανοραμικά από τις πεντε εγκαταστάσεις του ΑΕΙ μας, 18=χρηση κινητών εντός του ΤΕΙ, σαν δείγμα συμμετοχής, 19,20,21,22,23,24 ημερήσιος προγραμματισμός εργασίων κάθε Δσης και παραρτήματος.

44zkjytdkuytdfuklyfuyfu

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.