Μέχρι και για κούρεμα πηγαίνουν οι Έλληνες στα Σκόπια!

Γύρω στα 1.200 με 1.700 άτομα μεταβαίνουν καθημερινά από την Ελλάδα στα Σκόπια, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός τους είναι διπλάσιος σε σχέση με τις καθημερινές. Σύμφωνα με το διοικητή του σταθμού, Βάιο Μπιζιώτη, ο αριθμός των Ελλήνων που καθημερινά μεταβαίνουν τους θερινούς μήνες στα Σκόπια υπερβαίνει τις 3.000.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα Σκόπια μεταβαίνουν Έλληνες για την παροχή διαφόρων ειδών υπηρεσιών – για παράδειγμα επίσκεψη σε ορθοδοντικό ή οφθαλμίατρο – αλλά και για αγορές τροφίμων, ποτών, ρουχισμού και υποδημάτων. Επιπλέον, διασχίζουν τη μεθόριο για διασκέδαση, στα καζίνο, τα μπαρ και τα κλαμπ της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Μπιζιώτη, εξάλλου, σε όσους περνούν καθημερινά τη μεθόριο συμπεριλαμβάνεται κι «ένας, μικρός μεν, σημαντικός δε» αριθμός Ελλήνων, που επιβάλλεται να βρίσκονται στη γειτονική χώρα, διότι εργάζονται σε εταιρίες που εδρεύουν στην ΠΓΔΜ.

Σήμερα, ο δήμος Παιονίας διοργάνωσε στο μεθοριακό σταθμό μια ενημερωτική εκδήλωση, με στόχο να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, που – όπως εκτιμάται – έχει επιφέρει στα καταστήματα της περιοχής πτώση τζίρου γύρω στο 30%. Πλην όμως, το δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα, που ήταν ο επικεφαλής, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Είδε έναν φίλο του να πλησιάζει και αρχικά υπέθεσε ότι ήρθε στους Ευζώνους, ώστε να συνεισφέρει στην καμπάνια ενημέρωσης. Απογοητεύτηκε, όμως, όταν εκείνος πέρασε τα σύνορα, λέγοντας του: «Με δέκα ευρώ θα κουρευτώ, θα φάω κάτι και θα πιω και τον καφέ μου, ενώ θα γεμίσω και το ρεζερβουάρ μου, με τα μισά λεφτά».

newpost

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.