Η αγέλη των αδέσποτων σκυλιών της κεντρικής πλατείας Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες



Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αγραφιώτη.

Βροχερός καιρός, άδεια πλατεία από κόσμο, ενώ τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης δείχνουν να το απολαμβάνουν όσο τίποτα άλλο και που φαίνεται έστω και προσωρινά η πλατεία να τους ανήκει.

Η αγέλη των αδέσποτων σκυλιών στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, είναι η πιο πάγια κατάσταση εδώ και χρόνια, ίσως να έλεγε μάλιστα κανείς ότι τελικά και αυτά ενοχλούνται από τον πολύ κόσμο αν κρίνουμε από τη φωτογραφία, στην οποία όχι μόνο επιθετικά δεν είναι όπως έχουμε δει άλλες φορές, αλλά η ηρεμία της απουσίας του ανθρώπου που τους προσφέρεται τη δεδομένη στιγμή δείχνουν να την απολαμβάνουν.

Τελικά αν το σκεφτούμε αντίστροφα απευθυνόμενοι προς όλο το κόσμο που τρέφει μία αγάπη προς τα ζώα, μήπως η απομάκρυνσή τους από πολυσύχναστα σημεία της πόλης, εξασφαλίζοντάς τα τροφή, είναι και για τα ίδια τα σκυλιά το επιθυμητό, μήπως και αυτά δεν μας θέλουν στα πόδια τους;

 

 

 

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

37 σχόλια στο άρθρο “Η αγέλη των αδέσποτων σκυλιών της κεντρικής πλατείας Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες

  1. Στην Κοζάνη το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ! Είναι και τα σκυλιά μέσα σε κήπους η κτήματα ειδικά προς Κρόκο με χαμηλή περίφραξη πόρτες με άνοιγμα που μπορεί το σκυλί να βγει έξω .Τώρα το καλοκαιρι πολλά παιδια πάνε στην πισινα προς Κρόκο .

    1. Αυτό αφορά την ανευθυνότητα και την αδιαφορία των ιδιοκτητών που ενώ γνωρίζουν την διαρρύθμιση των σπιτιών τους παρόλα αυτά δεν φροντίζουν για την ασφάλεια των διερχόμενων ατόμων πόσο μάλλον των παιδιών μα μόνο για τη δική τους από πιθανούς εισβολείς…

  2. Τα αδέσποτα είναι πρόβλημα μόνο όταν τα βλέπουν στην πλατεία γιατί περνάει τόσος κόσμος(και ο Δήμαρχος) και δεν είναι ωραίο για την εικόνα μας.Όταν τα βλέπουν στην υπόλοιπη πόλη δεν είναι πρόβλημα,λες κι εκεί δε μένει κόσμος.

  3. Αυτός που αγαπάει τα σκυλιά το δείχνει με φροντίδα οχι αφήνοντας τα σαν ζόμπι μέσα στη βρωμιά να περιφέρονται λέγοντας ότι δεν τον ενοχλούν. Απορώ γιατί ο σύλλογος φιλόζωων δεν καταγγελει τον δήμαρχο για παραμέληση ζώων και για να χρηματοδοτήσει ένα καταφύγιο.

  4. Τζάμπα και με τα λόγια όσο αγάπη θέλεις. Ένα σωρό για δικαιώματα και παρλαπίπες ξέρουν να λένε αλλά αν τους πεις να δουλέψουν εθελοντικά στο καταφύγιο θα θέλουνε μισθό και ανθυγιεινά επιδόματα οι φιλόζωοι.

  5. Ο σύλλογος μόνο περιφρούρηση κάνει μήπως και κανένας σκιάξει κανένα σκύλο για να κάνει καταγγελία και κανένα φράγκο για ψυχική οδύνη του ζώου.

  6. Ο σύλλογος μόνο περιφρούρηση κάνει μήπως και κανένας σκιάξει κανένα σκύλο για να κάνει καταγγελία.

  7. Να τα μαζέψουν από παντού και στον σταθμό και στα πρατήρια στον κόμβο υπάρχουν. Φοβάται ο κόσμος γιατι μερικά ειναι επιθετικά.

  8. Τα ίδια σκυλιά θα προσθέσω ήταν στο πάρκο στο γήπεδο προχθές. . Ήταν απογευματάκι και υπήρχαν μικρά παιδιά. Στην προσπάθεια να τα αποφύγω άρχισαν να γαβγιζουν όλα μαζί. Κάτι πρέπει να γίνει.

    1. Πολίτης Κοζάνης

      - Edit

      Απαντήστε

      Ενημερωσου για τις αντιδρασεις των σκυλων για να αποφυγεις ορισμενα ανεπιθυμητα γεγονοτα. Π.χ. αν φωναζεις και τρεχεις τα σκυλια το θεωρουν ως παιχνιδι και τρεχουν απο πισω σου για να παιξουν.

      1. Δεν έχει να κάνει πάντα με τις απότομες ή ξαφνικές αντιδράσεις των ανθρώπων…Από προσωπική εμπειρία αναφέρω πως και με τη διέλευση μου από δρόμο που βρισκόταν 4-5 αδέσποτα και ενώ ήμουν πολύ ήρεμη κινήθηκαν εναντίον μου

  9. ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ “HOT DOG”…
    ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΡΕ…ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΠΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΖΑΝΙΣΤΑΝ

  10. Αμάν με τα αδέσποτα αγανάκτησα με ακόμα κ στο χωριό μας γίνεται πανικός τα παιδιά δν μπορούν μόνα τους να βγούνε πλατεία η στο πάρκο ακόμα κ μέσα στο σχολείο εμπεναν όταν ήταν ανοιχτά κ είχαν διάλειμμα τα παιδιά κ όσες φορές απευθυνθηκαμε στο Δήμο κάνεις δν μας έδωσε σημασία κατά τα άλλα οι φιλόζωοι φωνάζουν ας έρθουν να τα μαζεψουν

    1. Πολίτης Κοζάνης

      - Edit

      Απαντήστε

      Κανονικα ο δημος εχει την αρμοδιοτητα να τα μαζευει και να τα φροντιζει. Αλλα τιποτα απο αυτα δεν κανει και αυτα που εχει τα οδηγει στην ευθανασια. Οσο για τους φιλοζωους ειναι αρκετοι αυτοι που τρεχουν και ξοδευουν χρηματα για αυτα χωρις κανενα στηριγμα. Για αυτο να μην τους κατηγορουμε καθως οσο εμεις αραζουμε στον καναπε μας αυτοι πηγαινουν να τα φροντισουν.

  11. Στο δήμαρχο και ολους τους φιλοζωους βρε να τα στείλετε. Αυτοι που τα υπεράσπιζωνται…… Αλλα με λογια παχυα και φυσικά μακριά απο τα σπίτια τους και τις γειτονιές τους.

  12. Πολίτης Κοζάνης

    - Edit

    Απαντήστε

    Αν το δημαρχειο δεν λαβει δραση να τα μαζευει, να τα στειρωνει και να τα φροντιζει ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ δεν προκειται να γινει τιποτα. Μερικοι απο εσας υποστηριζετε οτι ειναι δουλεια των φιλοζωων να τα μαζευουν, ειναι σαν να περιμενετε να σταματησει ο πολεμος με τους φιλανθρωπικους οργανισμους.

  13. Τα αδέσποτα αποτελούν παντα προβλημα σε αυτη τη χώρα και ο μονος που ΔΕΝ ευθύνεται για αυτο ειναι τα ίδια τα σκυλιά. Για να βρίσκονται εκει και για να υπάρχουν σημαινει πως κάποιος τα άφησε εκει και ειλικρινά τόσα χρονια στην κοζανη δεν εχω δει ποτε σκύλο να επιτίθεται σε κάποιον χωρίς να το παρενοχλήσει είτε με τη βία είτε με φωνές κτλ. οποτε θεωρώ οτι δεν ενοχλούν κανενα και προφανώς και θα ενοχλούνται τα ίδια όταν άλλοι τα κακομεταχειρίζονται. Αυτοι λοιπόν οι πολλοί που εχουν προβλημα με αυτο και το μονο που ξέρουν να κάνουν ειναι να το γράφουν στο διαδίκτυο, ας κινητοποιηθούν ετσι ώστε να πείσουν τον δήμο να προχωρήσει σε στείρωση των αδέσποτων και να στειρώσουν και οι ίδιοι οι πολίτες τα δεσπομενα σκυλάκια ετσι ώστε να λυθεί σταδιακά το προβλημα.

  14. Στην Κομοτηνή η κατασταση ειναι ακομη πιο χαλια και οχι μονο στην κεντρική πλατεια. Χρονια τωρα το μπαλάκι παίζεται μεταξύ ευθυνών δήμου, πολιτων ανεύθυνων που τα εγκαταλείπουν κτλ, κτλ.. Στο μεταξύ καθε χρονο τουλαχιστον

  15. Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ . ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ , ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΑΘΟΝΤΑΙ.

  16. Φροντίδα χρειάζονται τα αδέσποτα από τους Δημάρχους. Αλλά και τα παιδιά σας ρε παιδιά μην τα ξαμωλατε έτσι να ουρλιάζουν. Έχουν κάνει τα καλοκαίρια μας κόλαση. Φροντίδα θέλουν και τα παιδιά σας και όχι ξαμωλιμα στους δρόμους. Λυπωθείτε μας. Σεβαστείτε την ηρεμία του άλλου. Είναι και αυτό πολιτισμός. Ασχοληθείτε λιγάκι με τα παιδιά σας, γι αυτό τα γεννησατε.

  17. Κ ποια είσαι εσύ που θα μας κρίνεις σαν μάνες ξες εσύ αν κ πόσο ασχολουμένων με τα παιδιά μου κ στην τελική για μένα σημασία έχει τα παιδιά μου να μπορούν να παίζουν έξω χωρίς τον φόβο επιθέσεις απτά κοπρόσκυλο που κάποιοι τα παίρνουν κ μετά τα βαριούνται κ τα αφήνουν αδέσποτα να κυκλοφορούν.

  18. Εγώ τα παιδιά μου ξέρω γιατί τα έφερα στον κόσμο δν θα με κρίνεις εσύ όταν αποκτήσεις δικά σου κάνε ότι θες όσο για τα αδέσποτα δν με νοιάζει ας έρθουν να τα μαζέψουν δν είμαι υπωχρεομενη να τα ταΐζω κ ούτε να κλείνω τα παιδιά μου μέσα στο σπίτι γιατί έτσι καπνίσει σε κάποιους ανευθυνους. Όσο για τις ώρες κοινής υσηχιας να τις σέβονται αυτοί που ζουν στις πόλης εμείς στα χωριά μας είμαστε ελεύθερη να κάνουμε ότι θέλουμε κ όταν ο γείτονας ενοχλητε μας το λέει ευγενικά κ το καταλαβενουμε μόνο που εμείς όμως είμαστε καλύτεροι στα χωριά σεβόμαστε τα μεσημέρια των άλλων.

  19. Τα αδεσποτα να τα αγαπατε και να τα βοηθατε οπως μπορειτε Ειναι ζωντανα του Θεου ειναι ψυχουλες εχουν αισθηματα βιωνουν τον πονο την λυπη τη χαρα Γεννηθηκανε ετσι χωρις την θεληση τους αναμεσα μας και ζουνε μαζι μας Δεν ζουνε πολλα χρονια δωστε τα λιγη αγαπη και θα δειτε οτι θα παρετε πολυ αγαπη

  20. Τα αδεσποτα μην τα κυνηγατε να τα αγαπατε και να τα φροντιζετε οπως μπορειτε ειναι ψυχουλες του Θεου εχουν αισθηματα βιωνουν τον πονο τη λυπη τη χαρα δεν φταινε αυτα που γεννηθηκαν ετσι Ζουνε μαζι μας μοιραζοντε τον ιδιο τοπο μαζι μας Η ζωη τους ειναι μικρη μη την κανετε δυσκολη δωστε τα λιγη ΑΓΑΠΗ και θα παρετε πολυ περισσοτερη…..

  21. Ο Δήμος κάνει πάσα την ευθύνη στους φιλόζωους ενώ οι φιλόζωοι φροντίζουν μόνο για την ακεραιότητα των αδέσποτων όπως και συχνά επιτίθενται σε όσους διαμαρτύρονται και αντιδρούν για την άθλια αυτή κατασταση
    Έχω βρεθεί αντιμέτωπη με αδέσποτα άπειρες φορές κάποιες πραγματικά φοβήθηκα αφού κινήθηκαν γαβγιζοντας προς το μέρος μου παρότι ήμουν ήρεμη.Έχω αναγκαστεί να αλλάξω δρόμο για να φτάσω στη δουλειά μου είτε .στο σπίτι μου για να τα αποφύγω μα κάποιες φορές δεν είναι εφικτό.Μαζεύονται σε αγέλες καιβρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο όσο κι προσπαθήσεις να τα αποφύγεις.
    Αφού οι φιλόζωοι επιθυμούν να τα φροντίζουν, με τόσο σθένος ας φροντίσουν να τα συγκεντρώσουν κάπου όπου δε θα αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες και συγχρόνως δε θα κινδυνεύουν από διάφορους ασυνείδητους που ρίχνουν φόλες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.