Στο επίκεντρο τα προβλήματα της υγείας στη συνάντηση με τον Υπουργό – Αδωνις “Αναγκαστικά το Μποδοσάκειο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο’ – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

“Αν λοιπόν αποφασίζεις να κάνεις ένα Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία αυτό αναγκαστικά θα ήταν το Μποδοσάκειο, αυτό δεν είναι για να  θίξεις το ‘Μαμάτσειο ” ανέφερε ο Υπουργός Υγείας στη συζήτηση για τα θέματα της υγείας στη ΖΕΠ Κοζάνης, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου.

Στην εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αναστάσιος Φούντογλου, μιλώντας με στοιχεία, αναφέρθηκε στα περιστατικά που χρειάζεται να φύγουν σε τριτοβάθμια νοσοκομεία, προτείνοντας η Περιφέρεια να γίνει ισότιμος συνομιλητής στη διαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε αυτό το ζήτημα ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως” εάν εσείς ως Περιφέρεια είστε πράγματι έτοιμοι να συμβάλλετε επικοδημητικά σε μια τέτοια συζήτηση, εάν κάνετε στα σοβαρά αυτή την κουβέντα, σε εμένα θα βρείτε έναν Υπουργό που είμαι έτοιμος σοβαρά να πάρω αποφάσεις. Αλλά τις αποφάσεις θα τις πάρουμε μαζί”.

Σε άλλο χρόνο της συζήτησης ανέφερε “η Δυτική Μακεδονία θα έχει τη δυνατότητα να ανεγεννηθει πλήρως με το σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακή Μετάβασης. Οι νέοι δεν θα φεύγουν από τη Δυτική Μακεδονία, θα έρχονται και από άλλες περιοχές “.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της 3ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημίου” να δημιουργήσουμε μια κρίσιμη μάζα υπηρεσιών εκπαίδευσης στην υγεία ” και ανέπτυξε το σχέδιο που προβλέπεται.

“Δεν θέλουμε να υπάρχει υποστελέχωση στο Νοσοκομείο της Κοζάνης και να υπάρχει κάτι σαν ένα κομμάτι Πρωτοβάθμιας φροντίδας” ανέφερε εκπροσωπόντας τον Δήμο Κοζάνης, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Παπαποστόλου, μεταφέροντας στον Υπουργό την ανησυχία των δημοτών.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν και άλλοι εκπρόσωποι του κλάδου της υγείας αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.