Το καλύτερο δώρο στην εκπνοή του 2023 – Της Φανής Φτάκα



 

Στην εκπνοή του 2023 αλλά και του ΟΑΠΝ ( Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης ) που απο το 2011 ως διάδοχος της παλιάς ΔΕΠΑΚ δημιουργήθηκε για να διαχειριστεί τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης, έλαχε στην Πανδώρα , σε μια από τις δομές διαχείρισης του ΟΑΠΝ, να επισφραγίσει αυτή την 11χρονη πορεία του Οργανισμού με μια μεγαλειώδη συναυλία μουσικής στην αίθουσα τέχνης!

Όσοι τυχεροί παρευρεθήκαμε εκεί απόψε, είδαμε κυριολεκτικά την απογείωση της Ιστορικής μας Πανδώρας, η οποία όταν ιδρύθηκε το 1902 αποτέλεσε και την πρώτη μπάντα Φιλαρμονικής στην τουρκοκρατούμενη ακόμα Μακεδονία!

Σήμερα το βράδυ στην αίθουσα τέχνης είχαμε τη χαρά να δούμε μια διαφορετική και καθόλου συνηθισμένη εικόνα της Φιλαρμονικής στην 121ετη πορεία της! Την είδαμε να αλλάζει για λίγο ρότα και να συνεργάζεται για πρώτη φορά και με ερμηνευτή τραγουδιών!

Στην προκειμένη περίπτωση το ξεκίνημα έγινε με τη γνωστή ερμηνεύτρια έντεχνου τραγουδιού κ Καλλιόπη Βέττα, σ’ ένα ρεπερτόριο που θα το ζήλευαν πολλές μεγάλες φιλαρμονικές αφού το πρόγραμμα περιλάμβανε από Duke Ellington και Ennio Morricone μέχρι Astor Piazzolla και Pedro Ayers Magalhaes αλλά και Nino Rota και Ben E. King και Robert W. Smith ! Χωρίς να παραλείψει κομμάτια που πέρασαν στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού σαν το « Αν θυμηθείς τ’ όνειρο μου» του Μίκη Θεοδωράκη ή την περίφημη «Μισιρλού» του Μιχάλη Πατρινού.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι η πρωτότυπη ενοργάνωση αρκετών μουσικών έργων σ’ αυτη την πρωτοποριακή συνεργασία της Πανδώρας με την ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα έγινε από τον μαθητή της Πανδώρας, Θεόδωρο Παπαβασιλείου!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μαέστρο Νίκο Χρυσοχόο γι’ αυτή τη μουσική πανδαισία που μας πρόσφερες απόψε και μας ανέβασες ψηλά ,κάνοντας μας για λίγο να ξεχάσουμε τα επίγεια και τις μικρότητες των ανθρώπων.

Ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες, στην εκπνοή του 2023, να προσφέρεις εσύ και η Μπάντα μαζί με την κ Βέττα στην πόλη μας και η καλύτερη απάντηση σε όσες σειρήνες είδαν με μισό μάτι και με αρνητικά σχόλια την αλλαγή σκυτάλης το 2016 στην καλλιτεχνική διεύθυνση της Πανδώρας.

Σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας ακόμα μια φορά και ευχόμαστε μακροημέρευση στην Πανδώρα υπό την δική σου εμπνευσμένη καλλιτεχνική καθοδήγηση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.