Γ. Κασαπίδης: Τηρούμε στο ακέραιο τη δέσμευσή μας για την υλοποίηση έργων οδικών υποδομών που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των κτηνοτροφικών και λοιπών επιχειρήσεων

 

«Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να επενδύει στην υλοποίηση έργων οδικών υποδομών με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων της υπαίθρου. Τηρεί στο ακέραιο τη δέσμευσή της για υλοποίηση έργων οδικών υποδομών, που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των κτηνοτροφικών και λοιπών επιχειρήσεων». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις Τοπικές Κοινότητες Πύργων και Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας, όπου βρέθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης Γιώργο Βαβλιάρα, για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών του αναπτυξιακού έργου, «Οδικές προσβάσεις σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα Δήμου Εορδαίας Π.Ε. Κοζάνης».

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών κατασκευής και συντήρησης οδών για τη βελτίωση των οδικών προσβάσεων, σε κτηνοτροφικές και λοιπές επιχειρήσεις, στους οικισμούς του Δήμου Εορδαίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.580.000 € (με Φ.Π.Α), με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, κατά 85% από την Περιφέρεια και 15% από το Δήμο. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, καθώς και εργασίες καθαρισμού τάφρων και οχετών.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Τα έργα υποδομών βοηθούν την προσβασιμότητα στις κτηνοτροφικές και λοιπές επιχειρήσεις, συνεισφέροντας με ουσιαστικό τρόπο στην καλλιέργεια της ανταγωνιστικότητάς τους, στη μείωση του κόστους των μεταφορών και στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας αυτών.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε 91 αγροτικές οδούς, σε οδικό δίκτυο 70 χιλιομέτρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Εορδαίας, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 143.

 

5 σχόλια στο άρθρο “Γ. Κασαπίδης: Τηρούμε στο ακέραιο τη δέσμευσή μας για την υλοποίηση έργων οδικών υποδομών που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των κτηνοτροφικών και λοιπών επιχειρήσεων

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Ευχαριστούμε πολύ,γέμισε ο τοπος με χωράφια καρποφόρα,
  γέμισαν τα μαντρια μας με αιγοπροβατα γαλαρια( γαλακτοφορα),
  γκρεμιζουμε τις μικρές αποθήκες και τις μεγαλώνουμε σαν τον πλούσιο του
  Ευαγγελίου για να τις γεμίσουμε με τροφές των κοπαδιων μας,φτιάξαμε
  δίπλα στα χωράφια μας δεξαμενές πετρελαιου ,παμφθηνο πετρέλαιο
  έρχεται κατ ευθείαν απ το καταρ- αμενο Καταρ.
  Σας ευχαριστούμε, δε θέλουμε άλλους δρόμους για να πηγαίνουμε στα μαντρια μας,έχουμε δρόμους,έχουμε γίδια,έχουμε πρόβατα ,γέμισαν τα χωράφια σιτάρια
  μαλακά και σκληρά,καλαμπόκι,κριθάρι και τώρα θα τα στέλνουμε στη Ρωσία και στην Ουκρανία και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί θα μας ευγνωμονούν .
  Σας ευχαριστούμε, όχι άλλους δρόμους,γέμισαν τα σούπερ μάρκετ με ελληνικά τυριά,τυριά πάμφθηνα,οι κεφαλογραβιερες Κρητης;τζάμπα,τα μανουρια Βλαστης;στην τιμή ουρδας αναλατης,τα φρούτα και τα λαχανικά σε τιμές 12 κιλά ένα ευρώ..σαν τα βρακιά στο παζάρι 12 ένα ευρω!!
  Όχι άλλους δρόμους,γεμίσαμε αναπτυξη πρωτογενούς τομέα,σκεφτόμαστε..να
  σταματήσουν τα παιδιά μας να σπουδάζουν σε εσωτερικό και εξωτερικό και θα
  τα βάλουμε ν ασχοληθούν με τα χωράφια και την κτηνοτροφια!
  Σας ευχαριστούμε, όχι άλλο καρβουνο ,όχι άλλη αναπτυξη!
  Είμαστε τόσο ευχαριστημένοι όλοι μας που κι εμείς δωσαμε στον μητσοτακη 42% ,9 δρόμους να κάνετε ακόμα,9 αγροτοδρομους θα πάρει ο μητσοτακης 51% !
  Οχι άλλη αναπτυξη,από χθες …άρχισαν τα ΛΙΝΤΛ τα γερμανικά και άλλες ξένες αλυσιδες σούπερ μάρκετ..να μαζεύουν τα προϊόντα τους ,νταπηκαν κι αυτά
  μπροστά στην ουρανομήκη αναπτυξη.
  Τωρα;τώρα με το 42% του μητσοτακη ,θ αρχίσουμε να γκρεμίσουμε και τα σπίτια μας για να τα μεγαλώσουμε, όπως έκανε ο πλούσιος του Ευαγγελίου με τις αποθήκες του!
  Με τόση πολλή αναπτυξη …υπάρχει ο φόβος να έλθει κάποιος Άγγελος εξ ουρανού και μας κλέψει την αναπτυξη,μας την πάρει όπως πήρε την ψυχή του πλούσιου,του άπληστου πλούσιου του Ευαγγελιου;παλι!
  Τόση αναπτυξη,τόση ανθηρη οικονομία, φτανει,φτανει ..στο τέλος θα ονομαστουμε; Άπληστοι
  91 αγροτικοί δρομοι!
  Κάθε δρόμος και μαντρι
  κάθε παπάς και Διάκος.
  ” σημαίνει ο Θεός
  σημαίνει η γη σημαίνουν τα επουράνια,τι;42% ο μητσοτακης!
  σημαίνει κι η Αγιά Σοφία,Τζαμι σήμερα επί Σωτήρα μητσοτακη.
  Ζήτω ο πρωτογενής τομεας!
  Ζήτω τα ελληνικά τυρια!
  Κάτω τα Lindl τα ευρωπαϊκά.
  Ζήτω τα πνιγμένα χωράφια τα ευφορα..τα πνιγμένα απ τα φωτοβολταϊκά που
  στέκουν από πάνω τους και δεν τ αφήνουν ν αναπνευσουν,σαν μπαστακες.
  Κι αύριο είναι Παρασκευή και οι τουρκοι που θα πάνε στο Τζαμι δε θα φάνε peynir ,πεινίρ= τυρί στα τουρκικα.
  Όταν οι Τούρκοι προσεύχονται στο καινούριο τους τζαμι,την Αγιά Σοφιά;νηστευουν!
  Ζήτωωτα τουρκικα τυριά!
  Απ τη λεξη πεινιρ=τυρί,βγήκε το γνωστό μας πεινιρλί.
  Yasa,yasasin turkey peyinirli( Ζήτω το Τουρκικό πεινιρλί.
  Ζήτω ο καλύτερος πρωθυπουργός του ντουνιά( κοσμου) ,ο μητσοτακης.
  500 σχεδον χρόνια ήταν αυτα!
  Και πήρανε δικές τους λέξεις και τους δώσαμε πιο πολλές,τα γνωστά αλισβερίσια!
  Ζήτωσαν οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοι δρόμοι που δεν ανοίχτηκαν όταν υπήρχαν χιλιάδες γιδοπροβατα στη Δυτική Μακεδονια και θα γίνουν τώρα που,
  που τα κοπάδια τα βλέπουμε σε πίνακες του Θεόφιλου,του Λαϊκού Ζωγράφου μας…ευτυχώς υπάρχει και το έργο του Θεοφίλου για ν α δείχνουν οι δασκαλοι και οι δασκάλες στα παιδια,τί είναι αίγα,τί είναι αρνί και πόσα πόδια εχουν στον πίνακα,γιατί ζωντανά.,δε θα τα δουν ποτέ.

 2. Ίκαρος Δαιδαλακης.Αεροναυπηγος.

  - Edit

  Απαντήστε

  Θέλουμε περιφερειαρχη να πατάει σταθερά στη γής
  κι όχι να πετάει.
  Κι ο χαρταετός πεταει!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.