«Συνάντηση Βουλευτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά για θέματα αγροτικής ανάπτυξης των περιοχών τους»

Το κοινό για τις περιοχές τους ζήτημα που αφορά την προώθηση στις αγορές των μήλων παραγωγής τους, έθεσαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιώργο Γεωργαντά η Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, ο Βουλευτής Ν.Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης, ο Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Βουλευτής Ν. Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος.

Προηγήθηκε αντίστοιχη συνάντηση για το ίδιο θέμα του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Κώστα Φραγκογιάννη στον οποίο μετέφερε τα προβλήματα που
δημιουργούνται στις μηλοπαραγωγικές περιοχές του Ν. Κοζάνης.

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα με βαρύτητα που έχει και στέκεται δίπλα στους γεωργούς και στους κτηνοτρόφους.
Στο πλαίσιο αυτό, διερευνήθηκαν οι εναλλακτικές περιπτώσεις στήριξης των μηλοπαραγωγών που αδυνατούν να διαθέσουν την παραγωγή τους σε παραδοσιακές αγορές όπως η Αίγυπτος, λόγω των capital control στην χώρα αυτή εξαιτίας της υπαγωγής της στο ΔΝΤ.

Ο Υπουργός αφού άκουσε το πρόβλημα, για το οποίο είχε πλήρη και σαφή άποψη, ενημέρωσε ότι πέραν της διερεύνησης εναλλακτικών αγορών για τη νέα χρονιά προτίθεται, εφόσον αντίστοιχο πρόβλημα με τις εξαγωγές φρούτων στην Αίγυπτο αντιμετωπίζει και άλλη χώρα της Ε.Ε., να θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας διεκδικώντας Ευρωπαΐκή λύση.
Για το θέμα αποζημίωσης των παραγωγών μέσω deminimis, που τέθηκε από τους Βουλευτές, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης των παραγωγών.

Κατά τη συνάντηση, εκτενής συζήτηση έγινε επίσης και για το μείζον ζήτημα της έλλειψης εργατών γης παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έκανε η Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια για την άμβλωση του
προβλήματος.

 

Οι Βουλευτές ζήτησαν η αμοιβή των εργατών γης να μην συνυπολογίζεται στις αποδοχές τους για την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς και κάθε είδους επιδόματος. Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε να εξετάσει θετικά την πρόταση καθώς το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης παρουσιάζεται με ιδιαίτερη έμφαση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο Γιώργος Αμανατίδης έθεσε και τα παρακάτω δύο (2) επιπρόσθετα θέματα τοπικού χαρακτήρα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη:
– Τη στήριξη των αλιέων καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου λόγω της ολικής απαγόρευσης της αλιείας με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και
– Τη στήριξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων εξαιτίας των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που επέφερε στον κλάδο ο πόλεμος στην Ουκρανία.

2 σχόλια στο άρθρο “«Συνάντηση Βουλευτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά για θέματα αγροτικής ανάπτυξης των περιοχών τους»

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης!.

  - Edit

  Απαντήστε

  Ποια αγροτική ανάπτυξη βρε μπουρδολογοι;είχαμε τέσσερα εργοστάσια ζάχαρης που παρήγαγαν χιλιάδες τόνους ζάχαρης και τώρα απέμειναν δύο,2 ,όχι για παραγωγή ζάχαρης,αλλά για συσκευασία ζάχαρης….που έρχεται απ την Σερβία κι όχι απ τα τέυτλα ελληνικών χωραφιων!
  Μπουρδολογοι εεεεε μπουρδολογοι!
  Την μόνη ανάπτυξη που σας αναγνωρίζουμε ,είναι η ανάπτυξη της στάνης με τα προβατα,πρόβατα που σας ψηφιζουν,αλλά στις επόμενες εκλογές θα ξυπνήσουν κι αυτα!
  Μήπως διαφωνεί κανενας;
  Ας απαντησει!
  Δεν είμαστε πρόβατα,εσείς βλέπετε τους ψηφοφόρους σας σαν προβατα!
  Κι άλλη μια αναπτυξη!!
  Η αύξηση των μισθών σ όλους τους γαλαζοφαιούς στασσηδεςκαι δημητριαδηδες!
  Καλή ταή σ όσους δεν ξυπνησουν!!!
  Ταή= τροφή των αμνων

 2. Στέλιος Κ.καθηγητης βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Όταν.γραφειςκατι,πρέπει ναναι αληθινό,αλλιώς είσαι συκοφάντης.Εζησα 22 ολόκληρα χρόνια στις Σέρρες,εκεί που υπήρχε το τέταρτο εργοστ.ζαχαρης και καθημερινά έβλεπα αμέτρητα φορτηγά να κουβαλάνε στο συγκεκριμένο εργοστάσιο χιλιάδες τόνων ζαχαρότευτλων και τώρα;κουφάρι των κουφαριών.εισαγωμενη ζάχαρη,μαλακά σιταρια από καναδα και τωρα.οχι από Ρωσία και Ουκρανία,λόγω πολέμου,εισαγωμενες ντομάτες.σκορδα Τουρκίας,πατάτες και άλλα ων ουκ έστι αριθμός.Επιτελικοι μπουρδολογοι,πόσο θα θελα να βγω στην τηλεόραση και να’χω έναν διάλογο με τον υπουργό ” ανάπτυξης”,να σας πω μετά.πόσα τεύτλα…πιάνει ο σάκος σας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.