Η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Κοζάνης για την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην ΚοζάνηΤην Κοζάνη επισκέφθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Παπανδρέου, όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει εκδήλωση – ομιλία στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Στη συνάντησή του με φίλους, μέλη και στελέχη του κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η εκλογική διαδικασίας της 5ης Δεκεμβρίου είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την αξία της πολιτικής και να διασφαλίσουμε την αυτονομία της παράταξης, «με πρόεδρο που τον εκλέγουμε εμείς και όχι άλλοι εξωτερικοί παράγοντες και συμφέροντα.»

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό σημείωσε: «Παραδώσαμε το 2004, μια χώρα που έλαμπε στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, την 25η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο και παραλάβαμε τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα, χρέος αλλά και έλλειμμα αξιοπιστίας. Παρά ταύτα σηκώσαμε το βάρος της ευθύνης και κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Σκεφτείτε την τύχη των εθνικών συμφερόντων και τον πόνο του ελληνικού λαού από μια διαφορετική εξέλιξη. Βάλαμε τη πατρίδα μπροστά από την παράταξη.»

«Βάλαμε απέναντι τα μεγάλα συμφέροντα, που έτρωγαν τον πλούτο του ελληνικού λαού με μεταρρυθμίσεις όπως η Διαύγεια και η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Γι’ αυτό υπάρχει αυτή η λασπολογία κατά του ΠΑΣΟΚ και του προσώπου μου. Γιατί γνωρίζουν ότι ο Παπανδρέου δεν χρωστάει σε κανένα, δεν τον κρατάει κανένας.»

«Αυτόν τον αγώνα καλούμαστε να συνεχίσουμε – τον αγώνα για να ορίζουμε μόνοι μας το μέλλον μας, συμμετοχικά και δημοκρατικά. Θεωρούν ότι είμαστε εύκολοι αντίπαλοι. Βιάστηκαν να μας ξεγράψουν. Είμαστε όμως εδώ. Το χρωστάμε στα παιδιά μας!», συνέχισε ο Γ. Παπανδρέου.

«Στόχος μας είναι η ‘‘νέα κανονικότητα’’ με κανόνες διαφάνειας, δικαιοσύνης και λογοδοσίας. Μαζί θέλουμε να σχεδιάσουμε τις απαντήσεις στις μεγάλες κρίσεις. Να σταματήσουμε να επιβραβεύουμε την ήσσονα προσπάθεια. Να ανατρέψουμε την νοσηρή ισορροπία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.»

Αναφέρθηκε, επίσης, στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία και η Κοζάνη λόγω της απολιγνιτοποίησης. Σημείωσε την απουσία οποιασδήποτε σοβαρής διασφάλισης για την τοπική οικονομία και το τοπικό εργατικό δυναμικό: «Δίκαιη μετάβαση σημαίνει προστασία των πραγματικά πληττόμενων τμημάτων του πληθυσμού.

Απέναντι στην ενεργειακή πλουτοκρατία που προωθεί η Κυβέρνηση», τόνισε, «προτείνουμε την ενεργειακή δημοκρατία και την αυτοδιαχείριση της ενέργειας. Θέλουμε η Δυτική Μακεδονία εκτός από ενεργειακή καρδία να γίνει και ψηφιακή καρδιά της χώρας με ισχυρό ερευνητικά Πανεπιστήμιο και εφαρμογή της έρευνας δίπλα στα ΑΕΙ.»

«Σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, «είναι η τελευταία ευκαιρία να μετασχηματίσουμε την ελληνική οικονομία σε μια πράσινη, ψηφιακή, συνεκτική και ανθεκτική οικονομία. Η ΝΔ κλείνει το μάτι στα μεγάλα συμφέροντα. Φοβάμαι μήπως το Ταμείο Ανάκαμψης μετατραπεί σε Ταμείο Παράκαμψης του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιοπιστία· διέλυσε τα μεσαία στρώματα. Εμείς ερχόμαστε να ανατρέψουμε τις ισορροπίες, να ξανακάνουμε ισχυρή, ανεξάρτητη, πλειοψηφική την παράταξή μας. Για να μην βρούμε μια μέρα την παράταξή μας δεκανίκι της Δεξιάς με περιτύλιγμα τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.

Νομαρχιακή Επιτροπή
Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης
Γραφείο Τύπου

2 σχόλια στο άρθρο “Η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Κοζάνης για την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοζάνη

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιοπιστία· διέλυσε τα μεσαία στρώματα = 2021

    Γ. Παπανδρέου: Χαρισματική προσωπικότητα ο Τσίπρας………….. 15-3-2011

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.