Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην Κοζάνη – Στις 11:30 η παρέλαση



Για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Α. Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

2) 12:30 μ.μ.: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, όπου θα μεταβούν με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

3) Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024.

4) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 B΄) K.Y.A., όπως ισχύει.

θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, πρόσκοποι και οδηγοί, με σημαίες και λάβαρα.

Μετά το πέρας της τελετής ο Δήμαρχος Κοζάνης θα παραθέσει δεξίωση για τους επισήμους και τους δημότες στο Δημοτικό Κατάστημα.

9) 11:30 π.μ.: Παρέλαση προ των επισήμων

Αναπήρων και Τραυματιών πολέμου

Ερυθρού Σταυρού

Μαθητών Α/θμιας Εκπ/σης

Μαθητών Β/θμιας Εκπ/σης

Προσκόπων

Οδηγών

Μηχανοκίνητου Τμήματος της Αστυνομικής Δ/νσης Κοζάνης

Στρατιωτικών τμημάτων

Μετά το τέλος της παρέλασης, στην Κεντρική πλατεία, μαθητές της Α/θμιας και Β/μιας Εκπαίδευσης της πόλης της Κοζάνης θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

9) Το Γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων θα έχει o κ. Βασίλειος Καβουρίδης που θα συνεπικουρείται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Νίκο Τσανίδη, κ. Παναγιώτη Λαβαντσιώτη και κ. Στέφανο Γκορτσούλη.

10) Αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων, αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, καθώς και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης θα καταλάβουν τιμητική θέση απέναντι από τους επισήμους.

11) Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Απόστολος Παρτώνας υπάλληλος του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

12) Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι τοπικές Αρχές και όλοι οι Πολίτες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.