Ο δήμαρχος ξύνεται στην κλίτσα του τσομπάνη – Του Β. Κωνσταντόπουλου για τα έργα στο ΤριγωνικόΤου Β. Κωνσταντόπουλου:

Είπα να μην ασχοληθώ ξανά με τις αναρτήσεις του δημάρχου, γιατί ούτως ή άλλως αυτές χαρακτηρίζονται:

-Από υπερβολή στην περιγραφή των πραγμάτων, εκθειάζοντας πάντα τον εαυτό του.

– Από τοξικές αναφορές στους προηγούμενους, μηδενίζοντας  το έργο τους,  ως να μην υπήρξαν  τοπικές ή δημοτικές αρχές πριν από αυτόν. 

Δεν μ’ αφήνει όμως ο διάβολος να αγιάσω. 

Έκανε ανάρτηση για τα έργα στο Τριγωνικό με υπερβολές και μηδενίζοντας οτιδήποτε είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δήμαρχος θεωρεί,  ότι τα πάντα στον δήμο ξεκίνησαν από την ημέρα που ο ίδιος ορκίστηκε δήμαρχος. 

Να θυμίσω λοιπόν του δημάρχου ότι το Τριγωνικό υπήρχε και πριν γίνει αυτός δήμαρχος. 

Είναι ένα χωριό με υποδομές για τις οποίες φρόντισαν οι κάτοικοί του και οι τοπικές του αρχές πριν από αυτόν. Και δρόμους διάνοιξαν και δρόμους ασφαλτόστρωσαν, και δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης έκαναν, από το 1968 μάλιστα, και 14 γεωτρήσεις για την ανεύρεση νερού έκαναν. Και τόσα άλλα που λόγω οικονομίας χρόνου δεν μου επιτρέπεται να περιγράψω.

Θα του θυμίσω μόνο τα έργα που εμείς ως δημοτική αρχή (στην οποία συμμετείχε και αυτός ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, άρα έπρεπε να τα γνωρίζει ), στον σύντομο χρόνο της διοίκησής μας, κάναμε  στο Τριγωνικό:

-Συντήρηση κοινοτικού καταστήματος με αντικατάσταση στέγης.

-Συντήρηση του δημοτικού σχολείου με αντικατάσταση στέγης.

-Συντήρηση του κτιρίου ΚΕΦΟ με ελαιοχρωματισμούς, συντήρηση της πετρόκτιστης περίφραξης, κεντρική θέρμανση κλπ.

-Συντήρηση του νεκροταφείου Τριγωνικού, κατασκευή διαδρόμων, πετρόκτιστης περίφραξης κλπ.

-Εκπόνηση μελέτης οικιστικής ανάπλασης του Τριγωνικού, μελέτη που ο δήμαρχος την πέταξε στα σκουπίδια.

-Κυρίως όμως προετοιμάσαμε το έδαφος για το αρδευτικό Τριγωνικού εκπονώντας τις προκαταρτικές μελέτες για το έργο. Μελέτες που ακόμη και ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Κοσματόπουλος σεβάστηκε και κάποιες τις προχώρησε, ενώ ο σημερινός δήμαρχος  τις απένταξε από τον Τοπικό Πόρο, χαρακτηρίζοντας τα αρδευτικά δίκτυα, φαραωνικά έργα και τις μελέτες για έργα αυτά, σκουπίδια.

Και όλα αυτά χωρίς χρήματα, με μνημόνια και όχι όπως τώρα που η κυβέρνηση “μπούκωσε” τους δήμους με χρηματοδοτήσεις.

Ας έρθουμε τώρα στα έργα που αναφέρει ότι έκανε:

Το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Τριγωνικού, όπως και του Μεταξά και της Ελάτης, ήταν ενταγμένα, μελετημένα, και ώριμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 

Οι ασφαλτοστρώσεις εντάχθηκαν και εκτελούνται με κονδύλια από το έργο ύδρευσης. Δεν είναι ξεχωριστό έργο

Παιδικές χαρές.

Είναι έργο που αφορά όλους τους δήμους της χώρας και φυσικά τον δήμο Σερβίων, αφορά όλα τα χωριά του δήμου και όχι μόνο το Τριγωνικό, έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών από την προηγούμενη δημοτική αρχή και η σημερινή δημοτική αρχή το εκτελεί.

Τι θα έκανε δηλαδή ο δήμαρχος; Θα σταματούσε τα έργα; Δεν μπορούσε να το κάνει.

Απλά συνέχισε τις διαδικασίες και εκτελεί τα έργα αυτά. Άλλωστε οι δημοτικές αρχές έχουν συνέχεια. 

Πάντως ο ίδιος δεν δημιούργησε τα έργα αυτά.

– Για τα υπόλοιπα έργα που περιγράφει,  γήπεδο μπάσκετ και κάδοι απορριμμάτων, είναι αστείο που τα αναφέρει,  πρώτον γιατί το κόστος τους είναι μηδαμινό και δεύτερο αποτελούν την καθημερινότητα των πολιτών και της δημοτικής αρχής.

Αλλοίμονο αν περηφανεύονται για τα απλά και τα αυτονόητα!!

– Όσο για την αντικατάσταση των κουφωμάτων στο κοινοτικό κατάστημα, αυτό που έγινε είναι πέρα από κάθε λογική. Αντικαταστάθηκαν μόνο τα  μπροστινά κουφώματα, χωρίς παντζούρια μάλιστα και όλα τα πίσω κουφώματα είναι ρημαγμένα. Οι φωτογραφίες που επισυνάπτω επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα.

Όμως θα ήθελα να θυμίσω στον δήμαρχο τι έχασε το Τριγωνικό αλλά και όλα τα χωριά στα δύο και πλέον χρόνια της δικής του δημοτικής αρχής. 

-Αφαίρεσε από τον πρόεδρο,  το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του χωριού το κλειδί από την δεξαμενή νερού, προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό όλους τους κατοίκους του χωριού.

-Στέρησε από τα χωριά όλου του δήμου, εκτός από τα χωριά του κάμπου των Σερβίων, την δυνατότητα να ασφαλτοστρώσουν αγροτικούς δρόμους, διοχετεύοντας κονδύλια ύψους 1,9 εκ. ευρώ περίπου, μόνο στον κάμπο Σερβίων.

– Στέρησε το Τριγωνικό αλλά και άλλα πολλά χωριά, κονδύλια που προορίζονταν για τις μελέτες αρδευτικών δικτύων που προορίζονταν για όλα σχεδόν τα χωριά του δήμου, με την απένταξή τους από τον Τοπικό Πόρο.
Αρδευτικά δίκτυα που αποτελούν την μόνη αναπτυξιακή πρόταση για τα χωριά μας και την μοναδική ελπίδα να παραμείνουν κάποιοι κάτοικοι στον τόπο τους.

– Στο Τριγωνικό στο μεγάλο έργο της Περιφέρειας που αφορά ασφαλτοστρώσεις στις κτηνοτροφικές μονάδες, μόνο μία από τις 6 κτηνοτροφικές μονάδες εντάχθηκε στο πρόγραμμα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής που συνέλεγε τις αιτήσεις των δημοτών.

Αυτή είναι η προσφορά του δημάρχου προς τα χωριά μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.