Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων» – Βατόπουλος για lockdown: «Ποτέ μη λες ποτέ»«Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η δήλωση του υπουργού έρχεται ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση των νέων, αυστηρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να κάνουν τεστ για μια σειρά από δραστηριότητες.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην εστίαση λέγοντας ότι «μέσα στο καλοκαίρι δε γινόταν πρακτικά, γιατί υπήρχε έλλειμμα εργαζομένων στην εστίαση. Τώρα, πιθανόν αυτές οι ανάγκες να είναι λιγότερες, δεδομένου και ότι σταματάει ο τουρισμός. Αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί από την αρχή να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στην ανάγκη μας να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και στο να σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Σε ό,τι αφορά στα μέσα μεταφοράς είπε:

«Στα ΜΜΜ προφανώς και κολλάς, όπου υπάρχει συνωστισμός κολλάς τον ιό, δεν ξεχωρίζει δραστηριότητες. Υπάρχει κάποιο κράτος που να έχει ανοιχτή την οικονομία του και να μην έχει τις ώρες αιχμής συνωστισμό στα ΜΜΜ; Όχι. Μπήκαν περισσότερα δρομολόγια και περισσότερα λεωφορεία. Η Αυστραλία έκανε σχεδόν 400 μέρες ολικού lockdown. Μέχρι σήμερα δε δέχεται τουρίστες. Πεθαίνεις από τον κορωνοϊό, αλλά πεθαίνεις και από την πείνα», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δε θα ξαναζήσουμε ζωή χωρίς τον κορωνοϊό»

«Πριν από περίπου ένα μήνα, ήραμε πολλούς περιορισμούς που αφορούν στους εμβολιασμένους. Σήμερα, δεν υπάρχει κανένα μέτρο για τους εμβολιασμένους. Αύξηση των κρουσμάτων έχουμε σήμερα σε πολλές χώρες, δεν είναι φαινόμενο της Ελλάδας. Η δική μας αντίληψη ως κυβέρνηση είναι ότι ο ιός ήρθε για να μείνει. Ζωή χωρίς κορωνοϊό δεν θα ξαναζήσουμε, θα γίνει μια ενδημική ασθένεια όπως η γρίπη. ‘Αρα θα πρέπει να μάθουμε πώς θα ζήσουμε τον ιό παρόντα. Σιγά – σιγά η ανθρωπότητα θα προσαρμοστεί. ‘Αρα, η κυβέρνηση είπε ότι αν έχεις κάνει το εμβόλιο, δεν έχω δικαίωμα να σε περιορίζω. Κινδυνεύεις να κολλήσεις, αλλά όχι να πεθάνεις ή να μπεις σε ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στο γιατί θεωρεί ότι δεν έχουν πειστεί ακόμα οι ανεμβολίαστοι να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, ο υπουργός είπε ότι «η στάση των λαών έναντι του εμβολιασμού είναι παράδειγμα κουλτούρας. Οι χώρες που έχουν μία πιο συναισθηματική αντίληψη στη ζωή, δεν τα έχουν καταφέρει. Η Ελλάδα είναι στη μέση».

«Τα μέτρα ήρθαν για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν, ή να απομονωθούν οι ασθενείς»

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει εκφράσει ο εμπορικός κόσμος για τα μέτρα ο υπουργός σημείωσε: «Είπε ποτέ κάποιος από την κυβέρνηση ότι το λιανικό εμπόριο δεν τήρησε τα μέτρα; Τα μέτρα έχουν ως στόχο το λιανικό εμπόριο ή έχουν στόχο να μην πάμε σε συνθήκες να κλείσουμε ξανά το λιανικό εμπόριο; Ο λόγος που μπαίνει η υποχρέωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και του τεστ στο λιανεμπόριο είναι ότι πρέπει να βάλουμε φράγμα ώστε να αναγκάσουμε τους ανεμβολίαστους είτε να εμβολιαστούν, είτε να ξέρουμε ποιοι είναι οι ασθενείς και να απομονώνονται για να μειωθεί η διάδοση της πανδημίας. Πρέπει και το λιανικό εμπόριο για να προστατεύσει τα συμφέροντά του, ώστε να μην κλείσει τα Χριστούγεννα, να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί σε μια κοινή εθνική προσπάθεια», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψιν και εκείνους τους λίγους που δεν κάνουν το εμβόλιο και δε θέλουν να κάνουν ούτε τεστ; Αυτοί να πεθάνουν από την πείνα; Επειδή αναγκαζόμαστε να νομοθετούμε και να αποφασίζουμε για το σύνολο των ανθρώπων, όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα σούπερ μάρκετ προσφέρουν αγαθά πρώτης ανάγκης που δεν μπορείς να τα στερήσεις. Η διαφορά του rapid test δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα», σχολίασε ο ίδιος σχετικά με τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

«Η εκκλησία έδειξε πόσο υπεύθυνη είναι»

Μιλώντας τέλος για τις εκκλησίες και γιατί εξαιρέθηκαν των μέτρων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε και σωστά να δείξει ότι για εμάς τα ζητήματα λατρείας και πίστης δεν αντιμετωπίζονται με τα ίδια μέτρα με το εμπόριο. Δείξαμε προς την εκκλησία το σεβασμό που της άξιζε και άρμοζε. Η εκκλησία επιβεβαιώνοντας το δικό μας σεβασμό ανέλαβε την πρωτοβουλία για τα τεστ, δείχνοντας πόσο υπεύθυνη είναι».

Βατόπουλος για lockdown: Ποτέ μη λες ποτέ

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι παντού υποχρεωτικές οι μάσκες και εξήγησε ότι «από πλευράς επιτροπής ουδέποτε είπαμε να μην χρησιμοποιούνται μάσκες παντού». Όσον αφορά το θέμα της λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού μετά το πέρας του εξαμήνου, αναφέρει τους λόγους που προς ώρας δεν γίνεται, αλλά το τοποθετεί χρονικά κοντά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και από κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Βατόπουλος επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά την εκπεφρασμένη άποψη του: «Ποτέ μη λες ποτέ. Διότι η πανδημία είναι πολλές φορές απρόβλεπτη, κινείται με μεγάλη ταχύτητα και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Προφανώς ισχυρή θέληση όλων μας, και όλοι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, είναι να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε τέτοια μέτρα».

Ο καθηγητής άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής rapid test σε εμβολιασμένους προκειμένου να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, αναλόγως πάντα με την εξέλιξη της επιδημίας.

Πηγή: iefimerida.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων» – Βατόπουλος για lockdown: «Ποτέ μη λες ποτέ»

 1. Δ.Μ= Δε Μασάμε!!( στελιος)

  - Edit

  Απαντήστε

  Υπουργευοντα, ενα εχεις στο ραδιουργο μυαλο σου!!
  Μεσα απο την πανδημια,τον μονο συμμαχο της πιο αχρηστης κυβερνησης,θελετε να φτιαξετε την Ελλαδα,οση απομεινε,ενα τεραστιο σουπερ μαρκετ!!
  Τα ρημαδια τα συμφεροντα!!
  Παει το μπακαλικο,παει το μαναβικο,παει το χασαπικο,παει το παπουτσαδικο,παει το ρουχαδικο,παει το βιβλιοπωλειο,παει το μαγαζι του ηκεκτρολογου,του υδραυλικου,παει το.το.το….
  Ο,τι θελει να αγορασει ενας ανθρωπος το αγοραζει απο το σουπερ μαρκετ!
  Τωρα μυξοκλαιγοντας,σε πηρε και ο πονος για την Εκκλησια!!
  Εσεις οι οι πλαγιόδοξοι,οι ετερόδοξοι,οι υποκριτες,εσεις κλεισατε τις Εκκκησιες,τωρα σας πηρε ο πονος!!
  Αφου τα παντα μια μερα θα αγοραζονται μεσα στο σουπερ μαρκετ,φτιαξτε και ενα ναιδριο διπλα στο βιβλια- χαρτικα των ραφιων να ” αγοραζουν “λιγη πιστη και ο κοσμος να λειτουργείται ταυτοχρονα!!
  Ουτε την Εκκλησια,ουτε τον λαο και τους πιστους αγαπατε!!!
  Αγαπατε μονο τα ισχυρα και αναλγητα και ανθρωποκτονα συμφεροντα!!
  ΟυτεΧριστο,ουτε ανθρωπο εχετε στις καρδιες,αλλα μονο χωρο για οικονομικο,οικονομικο και οικονομικο κερδος!!
  “Υπουργε” μονο αυτοκινητα δεν πουλατε στα σουπερ μαρκετ,μια ιδεα:
  Οταν με το καλο μπουν στ” ραφι” των Super, να τα βαλετε διπλα στην Εξοδο,την ωρα που θα βγαινει η νοικοκυρα και ονοικοκυρης με αδειο πορτοφολι απο τις ραγδαιες κι ανηφορικες τιμες των προιοντων να….να αγοραζει και ενα αυτοκινητο και ειδικα οι Κοζανιτες ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο που θα φορτωνεται οχι με ηλεκτρικη ενεργεια,αλλα με Δίκαιη Μετάβαση στα πρασινα αλογα!!
  Δ.Μ= Δ.Μ!!!!Δυτικη Μακεδονια= Δίκαιη Μεταβαση στην πληρη α ν υ π α ρ ξ ί α μιας ολοκληρης Περιφερειας!!
  Υπουργακο Δ.Μ,Δε Μασαμε!!
  Δ.Μ= ΔΜ= ΔΜ!!
  Τα τρία Δ.Μ!!!!

 2. Δ.Μ= Δε Μασάμε!!( στελιος)

  - Edit

  Απαντήστε

  Τα τρια Δ Μ ισως μια των ημερων γινει το λογότυπο της ημιθανους Περιφερειας του πατριαρχου μωυσεως,του πατριαρχου της Εξόδου,ενος υπερηφανου λαου,στη γη της Επαγγελιας,στη γη της υποσχεσεως του ανεμελου,στη γη της πληρως απονεκρωμενης( προς το παρον οικονομικα) περιοχης που καποτε ερρεε μελι και γαλα και τωρα ρέει πικρα και πόνο!!
  ΔΜ= Δυτικη Μακεδονια
  ΔΜ= Δικαιη Μεταβαση;
  Δ Μ= Δε Μασαμε,υπουργακο που η ιδιαιτερη πατριδα σου ειναι στη ΔΜ= Δυτικη Μακεδονια!!!
  ΔΜ= Δε Μας παρατατε…

 3. Α. Δείξαμε προς την εκκλησία το σεβασμό που της άξιζε και άρμοζε. (ο υπουργός)

  Στις λιτανείες τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού λειτούργησαν άψογα
  Εστάλη Αστυνομία μόνο στις εκκλησίες και έγιναν συλλήψεις Χριστιανών, αλλὰ δεν έγιναν συλλήψεις ούτε επεβλήθησαν πρόστιμα στην Πρωτοψάλτη,
  Την ώρα που τα ισλαμικά στίφη οργίαζαν στους δρόμους της πρωτεύουσας γιά την εθνική ημέρα του Πακιστάν και κάποιοι άλλοι αφελληνισμένοι συνόδευαν το πρώτο βήμα της «λιτανείας» της τερατώδους μαριονέτας στους δρόμους της Χίου, οι λιτανείες γιά τη Μεγαλόχαρη ήταν απαγορευμένες.
  Πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ για τη λιτανεία της εικόνας στην Αγ. Μαρίνα Τσοτυλίου. 18 Ιουλίου 2021
  Πρόστιμο 1500 ευρώ στον ιερέα του Μαυροδενδρίου διότι, σύμφωνα με την παράβαση που βεβαιώθηκε, λειτουργούσε παρουσία πέντε πιστών – Από 300 ευρώ πρόστιμο στους πιστούς 27 -12- 2020.

  Το μήνυμα στη (νέο) δημοκρατική Ελλάδα είναι σαφέστατο: η μόνη σωτηρία είναι το εμβόλιο ! Η μόνη. Ο Θεός δεν σώζει, δεν μπορεί ! Μακριά από τις εκκλησίες!

  Β. να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού…. (ο υπουργός)

  Φαλκίδευση του Συντάγματος, ευθεία, απροκάλυπτη καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών, αφαίρεση ελευθεριών.

  ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ
  Όταν πιάστηκε ο Μητσοτάκης με τη γίδα στην πλάτη, δηλαδή το φαγοπότι στην Ικαρία, μαζί με άλλα 32 άτομα, αποδομήθηκε η εικόνα του υπεύθυνου. Η αυτογελοιοποίηση κύριοι της Ν.Δούλας θέλει ταλέντο. Το διαθέτετε πλούσιο ! Ξεπερνάτε και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.