Μητσοτάκης για κορονοϊό: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα – Τι είπε στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Πρωθυπουργός

Τηλεοπτικό μήνυμα για τον κορωνοϊό απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ, δεν έχει φύγει είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει ότι όσο δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο, κράτος επιστήμονες και πολίτες πρέπει να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά.

Σημείωσε δε πως ο ίδιος έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να πάρει αποφάσεις όταν πρέπει. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Επειδή ακούγονται πολλά, σας βεβαιώνω ότι οι δομές των ΜΕΘ απέχουν πολύ ακόμη από τα όριά τους και φυσικά προστίθενται διαρκώς και νέες».

«Καθώς η απειλή για τη δημόσια υγεία ξαναφουντώνει, σας καλώ σε εγρήγορση χωρίς νέα μέτρα, αλλά με στοχευμένες παρεμβάσεις όπου και όταν χρειαστεί. Στόχος μας οι μικρές ατομικές παραχωρήσεις για να αποφύγουμε την μεγάλη παραχώρηση σε κοινωνία και οικονομία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Είπε ακόμη ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν.

Δείτε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

«Συμπολίτες μου,

Σας απευθύνομαι και πάλι, σε μία κρίσιμη καμπή της μάχης με την πανδημία. Γιατί το θεωρώ χρέος μου. Αλλά και έτσι το αισθάνομαι. Και γιατί μπροστά στη νέα έξαρση του κορονοϊού, έχω την ίδια πίστη στις δυνατότητές μας με εκείνη που είχα όταν σας καλούσα στην πρώτη αναμέτρηση μαζί του.

Έχουμε περάσει επτά δύσκολους μήνες. Η κυβέρνηση, θυμίζω, μάχεται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: Εθνικά θέματα, Μεταναστευτικό, Οικονομία, αλλά και φυσικές καταστροφές. Ειδικά, όμως, στον πόλεμο για την Υγεία, χρειαζόμαστε όσο πουθενά αλλού σύμμαχο τον συνειδητό πολίτη.

Αυτό δεν είναι άλλοθι, ούτε αποποίηση ευθύνης. Έχω αποδείξει, άλλωστε, πως δεν διστάζω να παίρνω γρήγορα δύσκολες αποφάσεις. Όμως για να τιθασεύσουμε και το νέο κύμα της πανδημίας πρέπει κράτος, επιστήμονες και πολίτες να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά, με περισσότερη εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον.

Ξεκινώ με μία αναντίρρητη αλήθεια: Ο ιός είναι εδώ, είναι παρών. Δεν έπαψε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Και είναι πολύ πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη.

Όσο, λοιπόν, δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Αλλάζοντας, όμως, σημαντικά την καθημερινότητά μας. Το κάνουμε για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και όσους αγαπούμε. Ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τον καθένα. Γιατί αυτό που σε έναν 20άρη είναι ένα απλός πονόλαιμος, μπορεί να οδηγήσει τον φίλο του ή τη φίλη του στην Εντατική, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον πατέρα ή τον παππού του.

Σε όλο τον κόσμο η υγειονομική κρίση ξαναφουντώνει. Κράτη όπως η Αμερική, η Ισπανία, η Γαλλία, που θρήνησαν χιλιάδες θύματα στην αρχή, σήμερα βλέπουν τον εφιάλτη να επιστρέφει. Και το δεύτερο κύμα απλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τώρα, όμως, είμαστε πιο έτοιμοι. Ξέρουμε ποια μέτρα αποδίδουν περισσότερο. Και έχουμε διδαχθεί από τα λάθη άλλων χωρών, αλλά και από τα δικά μας. Παρά την τελευταία αύξηση κρουσμάτων, η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει συγκριτικά πολύ καλύτερα από τις περισσότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Απ’ την αρχή της πανδημίας θρηνούμε 365 ζωές, όταν χώρες με ίδιο πληθυσμό, όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο, έχουν 2.000 θανάτους η πρώτη και 10.000 το δεύτερο.

Αξιοποιήσαμε το καλοκαίρι για να θωρακίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που από 557 κλίνες ΜΕΘ πέρυσι έχει σχεδόν 1.000 τώρα. Και αποθέματα υγειονομικών υλικών με ορίζοντα μηνών.

Πηγή: iefimerida.gr

9 σχόλια στο άρθρο “Μητσοτάκης για κορονοϊό: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα – Τι είπε στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Πρωθυπουργός

 1. Ο ιός είναι εδώ, είναι παρών. Δεν έπαψε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ.

  Και είναι πολύ πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. ΕΙΝΑΙ ;

  1. Γαλλίδα Γενετίστρια Alexandra Henrion-Caude,τ. Διευθύντρια Ἔρευνας στὸ Inserm στὸ Hopital Necker ἐκτίμησε στὶς 15 Σεπτέμβρη ὅτι “ἤμασταν στὸ τέλος τῆς ἐπιδημίας” καὶ ὅτι τὸ ποσοστὸ θνησιμότητας τοῦ Coronavirus ἦταν “ἰσοδύναμο μὲ αὐτὸ τῆς γρίπης ”.
  2. Το εκτιμώμενο ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης για την εποχική γρίπη είναι 0,8%, επομένως τα μόνα άτομα για τα οποία η μόλυνση από SARS-CoV-2 είναι πιο επικίνδυνη από τη γρίπη είναι εκείνα άνω των 60 ετών. Όλοι οι άλλοι έχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από το COVID-19 από όσο έχουν από την γρίπη…
  (Annals of Internal Medicine September 2, 2020 DOI: 10.7326/M20-5352)
  3. KAI MIA ΑΠΑΤΗ
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=365864827904779&id=100034437944878
  ακτινογραφίες του 2015 (!!) παρουσιάζονται ως επιδείνωση πνευμονίας από κορωναιό σε 38χρονο.

 2. Ένας νέος ολοκληρωτισμός εδραιώνεται με επιστημονικοφανή θωράκιση, που ακόμα η δικαιοσύνη δεν έχει τα αντανακλαστικά, μέσω μιας ανεξάρτητης επιστημονικής αρχής, να προσβάλλει και να ελέγξει, ούτε καν στο επίπεδο της διερεύνησης των πραγματικών θυμάτων από COVID-19 . Μια επιστημονική λογοκρισία επιβάλλεται διεθνώς, για να φιμώσει τις ολοένα αυξανόμενες φωνές διαμαρτυρίας από έγκριτους επιστήμονες, που κατηγορούν την κυρίαρχη πολιτική διαχείρισης της πανδημίας για μονομέρεια και σκοπιμότητες. Νόμοι που περιορίζουν τις διαδηλώσεις, την ιδιωτικότητα και τις ατομικές ελευθερίες θεσπίζονται, με αφορμή μία από τις πιο ήπιες πανδημίες που γνώρισε η ανθρωπότητα. Μια παγκόσμια Μη Κυβερνητική Ολιγαρχία σαν πανδημία εξαπλώνεται, εκτοπίζοντας τις εθνικές συνταγματικές δημοκρατίες. Ιδού ο πραγματικός εχθρός που αποκαλύφθηκε και χρησιμοποιεί τον κορωνοϊό για να επικρατήσει.

 3. Πριν την μπορα!

  - Edit

  Απαντήστε

  Το διλημμα το δικο σου ειναι ενα!να μεινεις η να φυγεις!για την καταστροφη της καρδιτσας ειπες οτι φταιει η κλιματολογικη αλλαγη!πηγες εκει και δεχτηκες τις υβρεις κσι την οργη του πληθους!
  Ανθρωποι μια βδομαδα τωρα κοιμουνται μεσα στις εκκλησιες!
  Δεν βρηκατε βρε ανεκδιηγητοι ενα δυο,τρια ξενοδοχεια να βαλετε τους πονεμενους ανθρωπους;
  Αν αυτο το φυσικο και πρωτογνωρο στα χρονικα φυσικο φαινομενο γινοταν στις αθηνες,θα υπηρχαν χιλιαδες θυματα!
  Εγινε στην επαρχια και σε μερη που οι ανθρωποι ειναι συνηθισμενοι να ζουν σε χιονια και βροχες και σε αετοφωλιες!
  Επειδη ειναι επαρχια και οχι αθηνα μοιρασες πενταροδεκαρες και βγηκες απο την υποχρεωση!
  Εστειλες και τον κοιμισμενο ,τον αγροφυλακα,τον χαρββαλια,να συντονισει ταχα την κατασταση!
  Ενας αγραμματος και νυσταγμενος βουτυροκεφτες,να συντονισει τους αξιεπαινους και αξιομαχους πιλοτους,τους πιλοτους που βλεπουν και πισω απο τα βουνα τι γινεται!
  Σε πηραν με τις “πετρες”
  Εδω φταει το κλιμα!στην μαντρα και στο ματι δεν εφτσιγε το κλιμα!
  Τοσο μικρουλης!τοσο κουλης!
  Οι παμμακεδονικες οργανωσεις σε Ελλαδα και στην αλλοδαπη σε εχουν στην μπουκα και και σε θεωρουν νενεκο,γιατι τους προδωσες με την συμφωνια των πρεσπων!
  Εμαθαν απο τον ιδιο τον Ζαεφ,οπως το μαθαμε και εμεις ,για τις μαχες που δινεις για την αναγνωριση και ενταξη στο νατο και στην ε.ε της βορειας μακεδονιας!
  Πριν τις εκλογες ομως σαν ποντικι που βρυχαται,κατηγορουσες τον Τσιπρα για προδοσιες!
  Οι τουρκοι αλωνιζουν και κανουν οτι θελουν και απο μακεδονομαχος με κονταρια ,εγινες μακεδονομαχος με βατραχοπεδιλα και αρμενιζεις στα πελαγα μιας σταγονας νερου!
  Ανοιξες τα συνορα,ηλθαν τουριστες απο χωρες με χιλιαδες κρουσματα την ημερα και το εκανες μονο,μονο για να γεμισεις τα ταμεια!
  Μα το χρημα ειναι η ιδεολογια σου!το χρημα και οχι ο ανθρωπος!
  Και καθημερινα εχουμε 300 και κρουσματα,οταν τον μαρτη ειχαμε ,30 και 50 και μας επιανε πανικος!
  Για τους μεταναστες;εκανες αποθηκες ψυχων δυο νησια για να μην εχεις πολιτικο κοστος!
  Σκεφτηκες μακιαβελλίστηκα: Καλυτερα να βουλιαξουν δυο νησια παρα
  Να μεταφερεις τους μεταναστες στις αθηνες μπας και μολυνθουν οι πορφυρογεννητοι και τα βουτυροπαιδα !
  Προεκλογικα ελεγες και φωναζες σαν βραχνοκοκοριασμενος πως Ο Τσιπρας φταει και στο μεταναστευτικο!
  Τωρα ;τωρα κατω απο την μπαρα!
  Οποιος σκαβει τον λακκο του αλλου….τα υπολοιπα τα ξερεις!
  Τελικα δεν εχεις διλημμα ουτε τριλημμα!
  Πασχεις απο ακρατο εγωισμο και απυθμενη αγνωσια των προβληματων της κοινωνιας γιατι ως πορφυρογεννητος που εισαι,βροχες,χιονια,πλημμυρες,καταστροφες,φτωχεια,μεταναστες
  Ειναι καταστασεις αγνωστες για σενα και λεξεις που μαθαινεις τι σημαινουν μονο απο το λεξικο του μπαμπινιωτη!
  Το καλοκαιρι που θα πλατσουριζεις παλι στην αντιπαρο με τον χαγκξ και ξερος!κανονισε να μας φερεις και τα σκουπιδια της αντιπαρου εδω,αφου πρωτα ελθουν τα σκουπιδια της παρου!
  Εισαι τοσο κουλης σαν….ποντικουλης!

 4. Πριν την μπορα!

  - Edit

  Απαντήστε

  Συγγμωμη!μακιαβελλιστικα!επι το ορθον!
  Εξαλλου εγω την εβγαλα την λεξη,οπως θελω την γραφω χα!
  Για πλακα το λεω!

 5. Εξ ονυχος τον πεντικο!!

  - Edit

  Απαντήστε

  Βεβαια την ποντικομαμη.χα!χα!με τα χιλιοστροφα ξεπλυμενα ματουδια!τον κουλη ντε!

 6. ΚΟΥΛΗΣ Ο ΨΕΥΤΟΦΙΛΙΛΕΥΘΕΡΟΣ.
  ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΣ.
  ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ
  ΟΤΑΝ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  ΟΤΑΝ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.
  ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
  ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΣΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΚΙΜ-ΓΙΟΝΓΚ-ΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ
  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΣ ΕΣ ΕΚΑΝΑΝ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.
  ΚΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ.
  ΠΑΝΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥNΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
  ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ.
  HEIL KOULIS!!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.