Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νίκου Λυσσαρίδη στην τοπική κοινότητα Ροδίτη – Έγκριση έργων από το Περιφερειακό Συμβούλιο



Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης, Νίκου Λυσσαρίδη, στην τοπική κοινότητα Ροδίτη.

Σήμερα, Τετάρτη 23/9/2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης ,Νικόλαος Λυσσαρίδης, επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα Ροδίτη, του Δήμου Σερβίων. Στα πλαίσια μιας πιο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ Περιφέρειας και πολιτών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και έγινε καταγραφή των άμεσων προβλημάτων των κατοίκων αλλά και η άμεση ενημέρωσή τους σχετικά με τις δράσεις της Περιφέρειας και τα χρηματοδοτικά προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία.

Εκεί, ο Αντιπεριφερειάρχης σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους των κοινοτήτων Ροδίτη, Μεσιανής και Βαθύλλακου ενημέρωσε για τα τρέχοντα και επερχόμενα χρηματοδοτικά προγράμματα (Εξωστρεφής Επιχειρηματικότητα, Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία, Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19), άκουσε για τα ατομικά και συνολικά προβλήματα της περιοχής και έδωσε άμεσες κατευθύνσεις και χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας τους.

Η Αντιπεριφέρεια θέτει εαυτόν στη διάθεση των πολιτών, των τοπικών κοινοτήτων και παραγωγικών συλλόγων για πρόσκληση σε δημόσια ενημέρωση ώστε να υπάρξει πιο γρήγορη καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων στις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε λόγω πανδημίας και απολιγνιτοποίησης. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Παρακαλούμε τους αρμόδιους τοπικούς φορείς να επικοινωνήσουν με την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο email ap.anaptiksis@pdm.gov.gr για τον προγραμματισμό συναντήσεων ενημέρωσης με τον Αντιπεριφεριάρχη.

1.874.000 € ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ «ΟΡΙΑ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΗΣ – ΚΟΙΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ» (μέσω Περδίκκα)

Την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση Εθνικής οδού από όρια Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΚΟΙΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ» μέσω ΠΕΡΔΙΚΚΑ αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας 21ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τις εργασίες που αφορούν κατά κύριο λόγο τη βελτίωση του οδικού δικτύου, σε ότι αφορά τις φθορές (ρωγμές, αυλακώσεις, μείωση αντίστασης σε ολίσθηση) του οδοστρώματος.

Προβλέπονται όμως γενικά και εργασίες συντήρησης της οδού όπως: διάνοιξη, καθαρισμός και μόρφωση τριγωνικών τάφρων, κατασκευή και συντήρηση ερεισμάτων και επιχωμάτων, τοποθέτηση και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, βελτίωση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης (πινακίδες, οριοδείκτες, διαγράμμιση, κοπή φυτών), αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Σκοπός των προτεινόμενων εργασιών είναι η άρση της επικινδυνότητας και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας για τους χρήστες του παραπάνω Οδικού Δικτύου συνολικού μήκους 26 χιλιομέτρων.

Εργασίες διευθέτησης κοίτης ποταμού Τ.Κ. Μηλοχωρίου

Την διευθέτηση της κοίτης του ποταμού που διέρχεται μέσα από την Τοπική Κοινότητα Μηλοχωρίου ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας 21ης Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ακόμη μία παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης έπειτα από τον πρόσφατο αποτελεσματικό καθαρισμό των φερτών υλικών που συσσωρεύτηκαν και είχαν ως συνέπεια την υπερχείλιση του ποταμού στους όμορους δρόμους και τις αυλές των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Οι εργασίες που προβλέπονται στην παρούσα φάση είναι κυρίως η σκυροδέτηση της κοίτης για την παρεμπόδιση της αγκύλωσης των φερτών υλικών στα φυσικά εμπόδια της κοίτης και ως εκ τούτου η απρόσκοπτη ροή του ποταμού, δίνοντας οριστική λύση στο χρόνιο και επικίνδυνο πρόβλημα της όμορφης περιοχής της κοινότητας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 21.000 € συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων για απρόβλεπτες δαπάνες και Φ.Π.Α.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.