Κοινοβουλευτική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του Προϋπολογισμού για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΟι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, ΠΕ Φλώρινας κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα και ΠΕ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση για την αναγκαιότητα αύξησης του προϋπολογισμού του ΥΠ.Α.Α.Τ ώστε να χρηματοδοτηθούν όλες οι αιτήσεις των αγροτών που αφορούν το πρόγραμμα για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στην ερώτηση καταγράφεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έγκριση μικρού μέρους των αιτήσεων των αγροτών στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και ειδικότερα στο μέτρο 4 – Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται 570 αιτήσεις φυσικών προσώπων και 25 από ομάδες παραγωγών, τη στιγμή που 357 αιτήσεις κρίθηκαν ως επιλαχούσες και δεν θα χρηματοδοτηθούν, παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην αναγκαιότητα της στήριξης του αγροτικού τομέα, σε μια περίοδο που η παραγωγική βάση της Περιφέρειας αποδιαρθρώνεται εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης για τη βεβιασμένη και άδικη απολιγνιτοποίηση. Ως εκ τούτου, ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό η αύξηση του διαθέσιμου ποσού ώστε να χρηματοδοτηθούν όλες οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Πρόγραμμα.

Τέλος, γίνεται μνεία στην απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 να αυξήσει τον προϋπολογισμό σε μια παρεμφερή δράση -συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών»- ώστε να χρηματοδοτηθούν όλοι οι επιλαχόντες αγρότες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι σε αρχική φάση δεν έτυχαν της έγκρισης του Προγράμματος.

Οι Βουλευτές
Καλλιόπη Βέττα
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα
Ολυμπία Τελιγιορίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.