Διανομή προωθητικού υλικού από το Δήμο Κοζάνης σε ξενοδοχειακές μονάδες και φορείς για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής

Η ιστορία της περιοχής, ο πολιτισμός, η μακρόχρονη παράδοση, τα τοπικά έθιμα, η παρουσία ενεργειακών σταθμών και η βιοποικιλότητα της υπαίθρου, σε συνδυασμό με τις θεματικές διαδρομές (Προσκυνηματικές, ενεργειακές, πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές), τον πράσινο τουρισμό και τον αγροτουρισμό, μπορούν να αποτελέσουν όπλα στη φαρέτρα του τουρισμού για το Δήμο Κοζάνης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού ανέλαβαν πρωτοβουλία διανομής προωθητικού υλικού, θεματικών φυλλαδίων αλλά και τουριστικών χαρτών σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, καθώς και στο Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο. Στόχος της εν λόγω προσπάθειας, η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και η προσέλκυση επισκεπτών.

Βασικός άξονας της εν λόγω δράσης, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του τουρισμού και η προβολή του Δήμου Κοζάνης σε μία μεγαλύτερη κοινότητα.

«Κάνουμε μία συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, ώστε να αναδείξουμε την μοναδικότητα του Δήμου μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες στην περιοχή. Η επόμενη μέρα και η μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση πρέπει να μας βρουν προετοιμασμένους. Στο σύντομο χρόνο που μας δίνεται από την πολιτεία, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η σημερινή προσπάθεια εντάσσεται σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών με αυτό το σκοπό.» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κώστας Κυριακίδης.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ελπίδα Κουϊμτζίδου ανέφερε πως «Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα από τα αναπτυξιακά «κλειδιά» για την μετάβαση στη μετά τον λιγνίτη εποχή. Εργαζόμαστε συντονισμένα για την ενίσχυση του κλάδου και θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια στήριξης του τουρισμού».

2 σχόλια στο άρθρο “Διανομή προωθητικού υλικού από το Δήμο Κοζάνης σε ξενοδοχειακές μονάδες και φορείς για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής

  1. Υλικο για τα σκουπίδια της κέρκυρας;
    Ο κόσμος πάει στην κέρκυρα για την θάλασσα της,δεν θα έρχεται εδώ για να δεί τα σκουπίδια της!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.