Υπόθεση οικογενειακές διακοπές: Πως θα «χτίσετε» τον προϋπολογισμό σας!



Όλη η μαγεία των οικογενειακών διακοπών κρύβεται στις αναμνήσεις, που χτίζουμε περνώντας δημιουργικό χρόνο με την οικογένεια. Τα δελφίνια, που μας συνόδευαν στο δρομολόγιο ραφήνα τήνος, ανέμελα παιχνίδια στη θάλασσα, ένα αστείο περιστατικό σε μια ξέγνοιαστη βόλτα ή μια γαστρονομική έκπληξη.

Όποιες κι αν είναι οι λεπτομέρειες που απαρτίζουν τις αναμνήσεις αυτές, σημασία έχει το ότι περνάτε χρόνο με την οικογένεια σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Επομένως αξίζει να διαθέσετε έναν ορισμένο προϋπολογισμό για μια οικογενειακή περιπέτεια. Πόσος όμως είναι ο κατάλληλος προϋπολογισμός;

Πως να συγκεντρώσετε τον προϋπολογισμό για οικογενειακές διακοπές

Το να είναι κανείς μετρημένος στα χρήματα, που θα διαθέσει για διακοπές είναι μια πρόκληση. Πόσο εύκολο άλλωστε είναι να αρνηθείς εκείνο το παγωτό στα παιδιά ή το αναμνηστικό αγαλματάκι; Υπάρχουν όμως τρόποι με τους οποίους οι οικογενειακές διακοπές μπορούν να είναι οικονομικά προσιτές.

Όταν υπολογίζετε το κόστος των επόμενων διακοπών σας, λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω υποχρεώσεις:

  • Εισιτήρια (ακτοπλοϊκά- αεροπορικά- λεωφορεία ή δημόσια μέσα μεταφοράς)
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου (καύσιμα και συναφή έξοδα)
  • Διαμονή
  • Φαγητό και ποτό
  • Δραστηριότητες, διασκέδαση και αξιοθέατα
  • Σουβενίρ
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Διάφορα μικροέξοδα (συνάλλαγμα, parking κλπ)
  • Αυστηρός προϋπολογισμός: Το κλειδί για προσιτές διακοπές

Αφού κάνετε τον μηνιαίο σας προϋπολογισμό και βγάλετε έξω τα λεφτά για το νοίκι σας, τους λογαριασμούς και τις λοιπές υποχρεώσεις σας, δείτε τι μένει. Στη συνέχεια δείτε πόσα από αυτά μπορείτε να διαθέσετε για τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις των διακοπών.

Αν και προφανώς μπορεί ο προϋπολογισμός σας να είναι ευέλικτος, βεβαιωθείτε ότι τα συνολικά κόστη δεν υπερβαίνουν τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.

  • Αφιερώστε έναν ορισμένο προϋπολογισμό για το ταξίδι ραφήνα μύκονος

Μπορεί το ταξίδι ραφήνα μύκονος να είναι οικονομικά προσιτό, η παραμονή στο νησί όμως και μάλιστα με την οικογένεια, απαιτεί χρήματα. Ένα σημαντικό στοιχείο, όταν θέτουμε προϋπολογισμό για διακοπές, είναι να είμαστε πιστοί σε αυτόν και να μην τον διαθέσουμε κατά λάθος αλλού.

Στο εξωτερικό συνηθίζουν να ανοίγουν διαδικτυακά τραπεζικούς λογαριασμούς αφιερωμένους στα ταξίδια τους. Μάλιστα προσφέρουν και ενδιαφέρον επιτόκιο, που θα αυξήσει με τη σειρά του τον προϋπολογισμό σας.

  1. Χρησιμοποιήστε τα bonus που προσφέρουν οι κάρτες σας

Αν ήδη η χρεωστική σας ή πιστωτική κάρτα σας έχει κάποιο πρόγραμμα επιβράβευσης πόντων, επιβάλλεται να το χρησιμοποιήσετε. Αυτό μπορεί νε ψαλιδίσει τα έξοδά σας, ειδικά αν δεν εξαργυρώνετε τους πόντους σας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των διακοπών σας.

Επίσης η κάρτα σας μπορεί να σας προσφέρει κάποιου είδους ταξιδιωτική ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας στη διάρκεια των διακοπών.

  • Φανείτε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες των διακοπών

Οι ημερομηνίες που επιλέγετε να ταξιδέψετε μπορεί να επηρεάσουν το σύνολο του προϋπολογισμού των διακοπών σας. Αν είστε πρόθυμοι να φανείτε ευέλικτοι σχετικά με το πότε θα ταξιδέψετε, θα έχετε και τον χρόνο να αποταμιεύσετε χρήματα.

Συγκρίνετε το κόστος του να ταξιδέψετε και να κάνετε κράτηση καταλύματος μεσοβδόμαδα, αντί να ταξιδέψετε Σαββατοκύριακο. Βάλτε στο πρόγραμμα και τις εκτός αιχμής περιόδους. Για παράδειγμα, οπουδήποτε κι αν πάτε στον κόσμο το καλοκαίρι είναι η εποχή με τη μεγαλύτερη τουριστική ροή. Αντίθετα την άνοιξη και το φθινόπωρο έχει λιγότερη κίνηση. Αυτές τις χρονικές περιόδους, μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα.

  • Ραφήνα άνδρος: Γλιτώστε χρήματα στη διάρκεια των διακοπών

Μόλις κάνετε το ταξίδι ραφήνα άνδρος και φτάσετε στον προορισμό σας, περιορίστε τα έξοδά σας από ποτά και φαγητά. Αντί να τρώτε έξω κάθε σας γεύμα, ετοιμάστε γεύματα όπως σάντουιτς ή εύκολο φαγητό, που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα μόνοι σας. Επίσης με τα φρούτα και τις μπάρες δημητριακών, έχετε όχι μόνο οικονομικά αλλά και θρεπτικά γεύματα.

Επίσης μπορείτε να απολαύσετε δραστηριότητες με χαμηλό κόστος, που έχουν πιθανόν και δωρεάν είσοδο για παιδιά. Έτσι και ευχάριστα θα περάσετε τον χρόνο σας και οικονομικά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.