Ο Κορονοϊος αντιμετωπίζεται, η Κορονοβλακεία του Ελληνάρα ΟΧΙ – Του Νικόλαου Βαβούρα



Όταν σε χωριά της Κίνας έστηναν φράγματα για να μην μπει-βγει κανείς στο χωριό τους κάποιοι τους κορόιδευαν. Εγώ εδώ και ένα μήνα φώναζα να κλείσουν τα σχολεία και με κοιτούσαν οι συνάδελφοι λέγοντας ”έλα μωρέ εκεί στην Κίνα υπάρχει μόνο”. Άσε που άκουσα ότι θα μας πούνε και τεμπέληδες εμάς τους δασκάλους και το λέμε για να κάτσουμε παραπάνω. Ο Έλληνας δεν ξέρει καν την λέξη πρόληψη!!!

Όταν έλεγα από την πρώτη στιγμή να κλείσουν τα αεροδρόμια μου έλεγαν ”σοβαρέψου δεν γίνονται αυτά τι Χαζομάρες λες” – Βέβαια είναι μάλλον χαζοί στην Ουκρανία με 3 κρούσματα που τα έκλεισαν ΟΛΑ!!! ( Αεροδρόμια – Σχολεία – Καφέ – Θέατρα). Όταν εδώ και μία εβδομάδα πήγα να ψωνίσω από το σούπερ 500+ Ευρώ με κοιτούσαν όλοι !!! Τώρα τρέχουν να αδειάσουν τα ράφια.

Ακόμη και προχτές που πήγα εδώ στην Κατερίνη με το ποδήλατο στην τράπεζα και φορούσα γάντια πάλι με κοιτούσανε σαν εξωγήινο !!! Όλοι αμέριμνοι έκαναν βόλτες και έπιναν καφέδες με τα παιδιά τους. Και δεν χρειάζεται να πω ότι δεν φορούσε κανείς τους γάντια.

Στα χωριά είμαι σίγουρος ότι ακόμη πάνε στα καφενεία και λένε άμα πιεις τσίπουρο και φας σκόρδο δεν θα πάθεις τίποτα – Οι ίδιοι που κάνουν εγχείρηση καρδιάς και μετά από λίγο καιρό τους βλέπεις με ένα τσιγάρο στο στόμα !!! έλα μωρέ 5 τσιγάρα κάνω πλέον σιγά – Μέχρι να έρθει το εγγόνι σου, που θα κουβαλάει ιικό φορτίο 30 μέρες που οι ανεύθυνοι γονείς του θα το φέρουν να σε δει και θα σου χτυπήσει την πόρτα… (και γι’αυτό έπρεπε να είχανε κλείσει τα σχολεία πολύ πριν)

Υπερβόλη Όλα αυτά ; Δεν νομίζω !!! Μετά από 2-3 μήνες θέλω να είμαι από αυτούς που θα έχουν βάλει ένα λιθαράκι στο να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και ελπίζω να αρχίσουμε όλοι μας να σκεφτόμαστε πιο υπεύθυνα και να μη γίνουμε Ιταλία, για τα παιδιά μας, τους γονείς μας και τους παππούδες – γιαγιάδες(όσοι έχουν ακόμη).

Νικόλαος Βαβούρας – Καθηγητής Ειδικής Αγωγής

ΥΓ 1 – Οι Ιταλοί αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω θα έμεναν όλοι κλεισμένοι σπίτι τους. Το πάθημά τους ας γίνει μάθημα για όλους μας γιατί τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη

ΥΓ 2 – Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Πανεπιστημίου Princeton και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας του Λος Άντζελες, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν συσκευή εκνεφωτή ώστε να ψεκάσουν δείγματα του Covid-19 στον αέρα, δημιουργώντας μία προσομοίωση του τι συμβαίνει όταν βήχει ένας φορέας

Ο Covid-19 βρέθηκε να είναι ανιχνεύσιμος έως και τρεις ώρες αργότερα στον αέρα, έως και τέσσερις ώρες στον χαλκό, έως και 24 ώρες σε χαρτόνι και μέχρι δύο ή τρεις ημέρες σε πλαστικό και ανοξείδωτο χάλυβα. Επιβιώνει μάλιστα πολύ περισσότερο σε επιφάνειες που είναι κατασκευασμένες από υλικά που απαντώνται συχνά σε νοσοκομεία.

4 σχόλια στο άρθρο “Ο Κορονοϊος αντιμετωπίζεται, η Κορονοβλακεία του Ελληνάρα ΟΧΙ – Του Νικόλαου Βαβούρα

  1. Αξιόλογη και ενημερωτική η προσέγγιση του κ. Βαβούρα
    Και μια επι πλέον γνώμη ειδικού.

    Τσιόδρας: Δεν πρέπει να σκέφτομαι ότι δεν έχω τον ιό και προφυλάσσομαι, αλλά ότι τον έχω και δεν θέλω να τον μεταδώσω: iefimerida.-14-3-20
    Το πρόσωπο που ενημερώνει για τον κορωνοϊό
    Ο Σωτήρης Τσιόρδας είναι ο λοιμωξιολόγος που ενημερώνει τους δημοσιογράφους .
    Τελείωσε με άριστα το Χάρβαρντ. Bαθύς γνώστης της λοιμωξιολογίας ο Σωτήρης Τσιόδρας αγαπά την οικογενειακή ζωή και είναι πατέρας 7 παιδιών, ενώ είναι και ψάλτης ατην εκκλησία της Κηφησιάς όπου διαμένει !
    Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα. Διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με άριστα. Περνώντας από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής έγινε δεκτός από το Πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Παθολογία Λοιμωξιολογία του Νοσοκομείου Beth Israel Deaconess στην Βοστώνη όπου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος προερχόμενος από ξένη χώρα που έγινε δεκτός..
    Το 2002 είχε λάβει τον τίτλο ειδικότητας Λοιμωξιολογίας στις ΗΠΑ . Στα 10 τελευταία έτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» αναπληρωτής καθηγητής.

  2. Θεωρώ άστοχη την λεξη ‘Ελληναρας’ που οπότε μας βολεύει δηλώνουμε περήφανοι και οπότε μας βολεύει την στοχοποιούμε…
    Η μη υπακοή των μέτρων δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο του ‘Ελληναρα’ αλλά του ανθρώπου γενικά!! Τυχαίνει να έχω πολλούς φίλους σε διάφορες χώρες του εξωτερικού όπου συμβαίνουν πάνω κάτω τα ίδια και κάπου είναι λίγο καλύτερα και κάπου λιγο εως πολύ χειρότερα!! Εν κατακλείδι το θέμα αυτοβαφορά την ανθρωπότητα και όχι την εθνικότητα..και δυστυχώς η ευθύνη και η συνείδηση δεν είναι χαρακτηριστικα όλων των ανθρώπων..και αυτο θα πληρώσουμε!!

  3. Σε ολο τον κόσμο γίνονται αυτά. Κακώς – εννοείται- , αλλα σε ολο τον κόσμο. Αυτό το φαινόμενο του “ή οι καλύτεροι είμαστε ή οι χειρότεροι” δείχνει σοβαρή αδυναμία αντίληψης της ταυτότητας μας υποκείμενικα.
    Να σοβαρευτούμε λίγο , – ιδιαίτερα σε δύσκολες καταστάσεις – και μην γράφουμε για τις εντυπώσεις .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.