Ο πολυτάλαντος stand up comedian Αλέξανδρος Τσουβέλας στο kozanilife.gr



Σάκης Καραδημούλας για το KOZANILIFE.GR 

Είναι, ίσως, το πιο hot όνομα αυτή τη στιγμή στο χώρο του stand up comedy. Τον βλέπουμε στην τηλεόραση και στο youtube έχοντας χιλιάδες views. Μπορούμε και να τον βρούμε και στο ραδιόφωνο(Sport fm). Είναι ο πολυτάλαντος stand up comedian Αλέξανδρο Τσουβέλας, ανεξάντλητος και πάντα με χιούμορ.

Εμείς τον συναντήσαμε στην παράσταση ‘’ΑΛΗΘΕΙΕΣ’’ στην Πτολεμαΐδα (29/03/2024) και συνομιλήσαμε μαζί του ανάμεσα στις δύο (sold out) παραστάσεις του. Μας υποδέχθηκε με χαρά, κέφι και διάθεση να απαντήσει για όλα

1) Καλησπέρα σας, καλώς ήρθατε για ακόμη μια φορά στην περιοχή μας

Ευχαριστώ πάρα πολύ την φιλόξενη Πτολεμαΐδα με δύο sold out παραστάσεις, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί το stand-up comedy δεν μια παραδοσιακή θεατρική παράσταση που μπορεί να ξέρουν οι περισσότεροι άνθρωποι και χαίρομαι, γιατί βλέπω ηλικίες 15 έως 80 χρονών. Με χαροποιεί που έρχονται ολόκληρες οικογένειες, ειδικά στην επαρχία, που δεν είναι δεδομένο πως όποιος πάει, θα γεμίσει το θέατρο επειδή είναι κάποιος. Είναι πλέον απαιτητικά τα πράγματα, το καταλαβαίνω με την εμπειρία της περιοδείας και για αυτό είμαι διπλά χαρούμενος

2) Πως είναι ο κόσμος του νομού μας και πως αντιδράει στις παραστάσεις?

Επειδή και εγώ κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό της Άρτας, νομίζω πως είναι παρόμοιες καταστάσεις και το άγχος τους, αλλά να σου πω την αλήθεια, είναι πιο απλοί άνθρωποι, είναι πιο ευθύς, δηλαδή αυτό που σκέφτονται θα στο πουν και περνάω πάρα πολύ καλά γιατί δεν νομίζω πως είμαι κάτι, όλοι είναι κάτι και κανείς δεν είναι τίποτα (γέλια…), οπότε περνάω μια χαρά, βγαίνουμε για φαγητό, μου μιλάνε, ότι ζω σε όλη την επαρχία, δεν το λέω για να ‘’γλύψω’’ την περιοχή επειδή κάνουμε μαζί τη συνέντευξη. Γενικά υπάρχει στο πρόσωπο μου μια συμπάθεια αυτό έχω καταλάβει, σας έχω κοροϊδέψει όμως (γέλια…)

3) Ποιο είναι το μέλλον του stand up comedy στην Ελλάδα? Βλέπουμε πως αρκετοί καλλιτέχνες δίνουν τέτοιου είδους παραστάσεις και υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο

Νομίζω πως όλα έχουν και παρελθόν και παρόν και μέλλον, όλη η τέχνη έχει τα πάνω και τα κάτω. Πολλές φορές κάποιοι εκφράζονται από τα social media, άλλοι από το stand up comedy, όμως το σημαντικό είναι να εκφραζόμαστε. Είναι πολύ ωραίο ότι υπάρχουν παιδιά που παίρνουν ένα μικρόφωνο και ανεβαίνουν και όποτε μπορώ πηγαίνω να τα δω και πάντα έχω ένα θαυμασμό απέναντι σε αυτό που παίζει. Σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να είναι καλά αυτός ο άνθρωπος και μετά αναρωτιέμαι ‘’κάνω και εγώ κάτι τέτοιο?’’ Δηλαδή, όταν είσαι από κάτω είναι όλα πιο μεγάλα κατά κάποιο τρόπο. Υπάρχει λοιπόν μέλλον, ειδικά όσο υπάρχουν κάποιες ανοικτές εκδηλώσεις που παίρνει κάποιος το μικρόφωνο για 5-10 λεπτά και δοκιμάζει και όσο ο κόσμος αγκαλιάζει τους κωμικούς τόσο θα υπάρχει περισσότερο μέλλον. Είναι δύσκολο να βιοποριστείς αποκλειστικά από αυτό, παρόλα αυτά είναι σημαντικό να εκφραζόμαστε και η σκηνή θα μεγαλώσει σιγά σιγά.

‘’ Πρέπει να είμαστε δίπλα στα νέα παιδιά και να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα αν και για εμένα δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν η λέξη ‘’διαφορετικότητα’’ ‘’

4) Ραδιόφωνο, τηλεόραση και stand up comedy. Ποιο είναι αυτό που σας εκφράζει περισσότερο?

Κανένα και όλα μαζί! Πάντα προσπαθώ να είμαι συνεπής σε όλο το κοινό, όποιο και αν είναι. Σίγουρα το πιο δύσκολο είναι το live, όμως πρέπει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό σε ότι και αν κάνεις, ειδικά σε κάποιον που σε βλέπει για πρώτη φορά. Για αυτό είμαι προσηλωμένος σε ότι και αν κάνω χωρίς να σκεφτώ τι έκανα πριν

5) Έχουμε διαβάσει στο vice.gr για το περίεργο γεγονός που σας έχει τύχει, παρόλα αυτά υπάρχει κάτι άλλο που θυμάστε από τις παραστάσεις σας? Σας δίνουν τροφή για τις παραστάσεις σας αυτά που συναντάτε?

Ναι, ναι έχει διαβαστεί αρκετές φορές. Τώρα ας πούμε, μπήκε μια κυρία στη πρώτη παράσταση, περπάτησε πέρα δώθε, δεν κάθισε κάπου συγκεκριμένα, καθόταν και σηκωνόταν ξανά και ξανά και μετά αποχώρησε. Εμένα το φόρτε μου είναι το χιούμορ από την παρατήρηση και νομίζω πως αυτό μου δίνει λίγο ‘’νερό στο μύλο’’.

6) Συναναστρέφεστε με τόσο κόσμο. Θεωρείτε πως είστε ένας εξωστρεφής άνθρωπος?

Όχι δεν είμαι. Θα έλεγα πως είμαι ένας ξενέρωτος, φλατ άνθρωπος, με τα πάνω και τα κάτω, δεν διαφέρω από κανέναν. Θέλω την ησυχία μου και όχι δίκιο, μερικές φορές και για αυτό δεν παίρνω θέση για κάποια γεγονότα. Παρόλα αυτά, όταν μου μιλάνε, μιλάω δηλαδή δεν αποφεύγω τον κόσμο γενικά. Άλλωστε στην πλειονότητα ο κόσμος είναι πολύ διακριτικός.

7) Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θα θέλατε να συνεργαστείτε?

Όλοι έχουν πεθάνει (γέλια..) Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία, έχω πάθει εδώ και δύο χρόνια να είμαι αναβλητικός στη ζωή και αυτό μου έφερε ώθηση σε όλα τα επίπεδα. Κοινώς τα ‘’ακούω όλα’’

8) Πριν κλείσουμε, θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα προς τα νέα παιδιά και τους γονείς? Θεωρείτε πως έχουμε αλλάξει ως κοινωνία?

Δεν έχει αλλάξει η κοινωνία. Προχωράει. Απλά οι άνθρωποι μιλούν περισσότερο για αυτά που τους συμβαίνουν. Τα ίδια γινόντουσαν πάντα και χειρότερα μπορώ να πω, ειδικά σε κλειστές κοινωνίες όπου το ‘’ βούλωσε το, τι θα πει ο κόσμος’’ ήταν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα γινόταν ‘’ πέλεκυς ’’ πάνω από το κεφάλι των ανθρώπων. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι μιλάνε και πρέπει να το κάνουν σε γονείς, σε μαθητές και άλλους. Γενικά να προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από αυτό. Πολλές φορές αν δεν μιλήσεις, δεν θα καταφέρεις να διορθώσεις κάποια πράγματα. Πρέπει να είμαστε δίπλα στα νέα παιδιά και να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα αν και για εμένα δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν η λέξη ‘’διαφορετικότητα’’ . Θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι να ζουν τη ζωή τους χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.