Φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου – Του Ξενοφών Βαΐζογλου



Ολονύκτιο γλέντι των κατοίκων των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού, για την μεγάλη επένδυση εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού στην λίμνη Πολυφύτου ισχύος 4630 MW.

Η μεγάλη αυτή επένδυση αποφασίσθηκε σε κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Σερβίων και Βελβεντού στις 31 Ιανουαρίου 2024, η δε αδειοδότηση από την ΡΑΕ εγκρίθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Οι εργασίες εγκατάστασης ξεκίνησαν χθες τα χαράματα και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν την δύση του ηλίου, εργάσθηκε με ιδιαίτερο ζήλο το σύνολο των δημοτών των δύο Δήμων.

Μετά το πέρας των εργασιών στον χώρο, που γίνονται τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας, στήθηκε γλέντι με την ποντιακή ορχήστρα του κ. Γιάννη Βελισσάρη και προσφέρθηκαν τοπικά πεντανόστιμα εδέσματα, τα οποία ετοίμασαν σε συνεργασία οι δυο Σύλλογοι Γυναικών των Σερβίων και Βελεβεντού.

Πριν το γλέντι στις ομιλίες τους οι Δήμαρχοι ο κ. Ελευθερίου Χρήστος και ο κ. Στεργίου Μανώλης αναφέρθηκαν στην επιτυχία τους να ακυρώσουν τις άδειες που είχαν λάβει οι εξ Αθηνών επιχειρηματίες και να εγκαταστήσουν οι ίδιοι σε πολύ σύντομο χρόνο τα φωτοβολταϊκά.

Ακόμη αναφέρθηκαν στα οφέλη, από τα κέρδη της επένδυσης, τα οποία εξασφαλίζουν στους δημότες τους, για τα επόμενα χρόνια μια πλουσιοπάροχη ζωή.

Προκειμένου η Νεράιδα να παραμείνει το τουριστικό χωριό με την πανέμορφη θέα, οι δυο Δήμαρχοι φρόντισαν να μην εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πάνελ εκατέρωθεν της γέφυρας.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ

Ξενοφών Βαΐζογλου

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.