Πόσο καλά διαχειρίζεστε τον χρόνο σας;



Χρειάζεται πολύ αποφασιστικότητα και αυτογνωσία για να παραδεχτεί κάποιος ποιες είναι οι δυνάμεις και οι αδυναμίες του. Επομένως, πόσο καλοί είστε στη διαχείριση του χρόνου σας; Οι δεξιότητες διαχείρισης του χρόνου σας θα κέρδιζαν ένα μετάλλιο;

Βέβαια, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν είστε κάπως αναβλητικοί. Για παράδειγμα, προσωπικά, πάντα ήθελα να είμαι ένας τεχνικός στην Αθήνα. Δεν υπήρχε όμως ποτέ αρκετό πάθος για μια καριέρα σε έναν τομέα που να είναι σχετικό με τις τεχνικές υπηρεσίες. Οπότε θα ήταν χάσιμο χρόνου να το προσπαθήσω παραπάνω.

Άλλες φορές, το να είσαι καλός στην διαχείριση του χρόνου μπορεί να προσφέρει κέρδος είτε οικονομικό, είτε συναισθηματικό. Θα μπορούσε να σας εμπνεύσει να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση αν είστε ένας δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη, ή αν ακολουθείτε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Και, υπάρχουν ορισμένες δεξιότητες που πρέπει να είστε καλοί επειδή θα επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής σας. Εν προκειμένω, και την διαχείριση χρόνου.

Δείτε παρακάτω ποιές συνήθειες οδηγούν στην κακή διαχείριση του χρόνου.

  1. Η ακρίβειά σας είναι μικρότερη από την επιθυμητή.

Αν το καταλαβαίνεται πως συνεχώς καθυστερείτε, τότε αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι πρέπει να εντείνετε το παιχνίδι διαχείρισης του χρόνου. Θα μπορούσατε να το διορθώσετε αυτό, δίνοντας στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο από αυτό που χρειάζεστε συνήθως. Παραδείγματα θα ήταν η υπενθύμιση των προθεσμιών κατά μία ή δύο μέρες πριν.  Προγραμματίστε να φτάσετε 10 λεπτά νωρίτερα στο ραντεβού σας με τον λογιστή στο λογιστικό γραφείο στην Αθήνα που έχει.

  1. Δεν είναι προτεραιότητα σας τα καθήκοντά σας.

Δώστε προτεραιότητα σε όσα πρέπει να γίνουν πρώτα και θα παίζετε τη διαχείριση του χρόνου στα χέρια. Εξάλλου, ο προσδιορισμός των προτεραιοτήτων σας εξασφαλίζει ότι ξοδεύετε τον κατάλληλο χρόνο, στο σωστό έργο, τη σωστή στιγμή. Επίσης, σας εμποδίζει να σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας σε δραστηριότητες που είναι τόσο ασήμαντες που θα μπορούσαν είτε να γίνουν από κάποιον άλλο είτε να μην γίνουν καθόλου.

  1. Βρίσκεστε πάντα σε βιασύνη.

Αισθάνεστε ότι πάντα περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να ολοκληρώσετε ένα έργο; Υπάρχουν ώρες που τρέχετε τόσο πολύ, ώστε κυριολεκτικά να νιώθετε εξάντληση και να μην δυσπνοια; Αν ναι, αυτό είναι ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι.

  1. Η αναβλητικότητα είναι μια καθημερινή μάχη

Η αναβλητικότητα είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή της ζωής μας. Για κάποιο λόγο, προσπαθούμε να αποφύγουμε πράγματα που είναι δυσάρεστα.

Ένας τρόπος είναι να ξεγελάσετε τον εαυτό σας για να ολοκληρώσετε την εργασία σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το σπάσιμο των μεγάλων εμποδίων σε μικρότερα και πιο εύχρηστα κομμάτια. Για παράδειγμα αν έχετε ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα με πολλές υποθέσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε με την αντιμετώπιση των υποθέσεων που αντιμετωπίζετε με σχετική ευκολία για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια. Και το πιο σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταλάβει την αιτία της αναβολής σας.

  1. Αν είναι κανόνας να μην κάνετε διάλειμμα για φαγητό ή το να τρώτε στο γραφείο.

Δεν είστε μηχανή να λειτουργείτε χωρίς σταματημό. Είστε ένας άνθρωπος που χρειάζεται να κάνει διαλείμματα από την δουλειά για να καθαρίσει το κεφάλι σας. Τεντωθείτε, φάτε ή πιείτε νερό. Αυτά τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας έτσι ώστε να μπορείτε να εστιάζετε και να έχετε ενέργεια για να αντιμετωπίσετε τις προτεραιότητές σας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.