Αντικατάσταση τροφών που θα ενισχύσουν την υγεία σας



Η αντικατάσταση κάποιον τροφών με άλλες πιο υγιεινές, είναι ένας εύκολος τρόπος για να φάτε λίγο πιο υγιεινά, απολαμβάνοντας ακόμα τα αγαπημένα σας φαγητά. Σίγουρα, πολλοί από εσάς μπορεί να γνωρίζετε το λάδι καρύδας και τα αμέτρητα οφέλη σε υγεία και ομορφιά. Οι επιλογές όμως είναι ατελείωτες, το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη έμπνευση και δημιουργικότητα.

Παρακάτω έχουμε μερικές ιδέες για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, ανεξάρτητα από την διατροφή που μπορεί να ακολουθείτε. 

  1. Jackfruit (αρτόκαρπος) αντί για κιμά

Μια φυσική και λιγότερο επεξεργασμένη εναλλακτική λύση του κρέατος. Το Jackfruit είναι μια τροφή υψηλή σε φυτικές ίνες, χαμηλής θερμιδικής αξίας και όμοιο με τον κιμά. Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά και καρυκεύματα για να δώσετε μια ποικιλία γεύσεων από καπνιστή, μεξικάνικη, μπάρμπεκιου, και πολλές άλλες.

  1. Σπόρους chia (τσία) αντί για αυγό

Στην μεγάλη λίστα με φυσικές τροφές ανώτερης ποιότητας είναι και οι σπόροι chia. Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών όπως και το αυγό. Συνδυάστε μία κουταλιά της σούπας Chia με τρεις κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά και μετά καταναλώστε. Αυτή η αναλογία αντικαθιστά ένα ολόκληρο αυγό.

  1. Μακαρόνια από κολοκύθι

Όταν μαγειρευτεί, η σάρκα του κολοκυθιού μοιάζει με σπαγγέτι, όπως τα noodles. Για να φτιάξετε μακαρόνια από κολοκύθι, κόψτε το στη μέση και ψήστε το στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει. Μόλις μαγειρευτεί, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ξύσετε την σάρκα από το εξωτερικό. Ένα φλιτζάνι μακαρόνια από κολοκύθι έχει μόλις 42 θερμίδες και 10 γραμμάρια υδατάνθρακες, ενώ ένα φλιτζάνι ζυμαρικά έχει 239 θερμίδες και 46 γραμμάρια υδατανθράκων.

  1. Aquafaba αντί για ασπράδια αυγών

Το Aquafaba είναι το υγρό που απομένει από στραγγισμένα βραστά ρεβίθια είτε το πιστεύετε είτε όχι. Το υγρό αυτό, μπορεί κυριολεκτικά να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο των αυγών. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε και σαντιγί για τα γλυκά σας. Είναι μια σημαντική αντικατάσταση ειδικά για όσους εφαρμόζουν την καλλισθενική γυμναστική ή γυμνάζονται γενικότερα, κάτι που απαιτεί μεγάλη πρόσληψη πρωτεΐνης.

  1. Μάνγκο αντί για καφέ ζάχαρη

Σε γλασαρίσματα και μαρινάδες, η ζάχαρη είναι συχνά ένα βασικό μέρος της συνταγής. Ενώ οι περισσότερες συνταγές απαιτούν περίπου ένα φλιτζάνι ζάχαρη, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα που χρειάζεται σε μισή με την προσθήκη φρέσκου μάνγκο. Ένα φλιτζάνι καφέ ζάχαρη έχει περίπου 550 θερμίδες και 140 γραμμάρια φυσική ζάχαρη, ενώ ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάνγκο έχει περίπου 100 θερμίδες και 24 γραμμάρια φυσική ζάχαρη.

  1. Χυμό λεμονιού αντί για αλάτι

Κόψτε το αλάτι και ρίξτε το στο λεμόνι. Μια μελέτη που έγινε σχετικά, ανακάλυψε ότι μπορούμε να κόψουμε την ποσότητα του αλατιού που χρησιμοποιούμε έως και 75%, προσθέτοντας χυμό λεμονιού. Το κλειδί είναι να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού πριν και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να περιχύσετε το χυμό λεμονιού μετά το μαγείρεμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.