Συνδυασμός «Ελπίδα»: «Ο ξαφνικός θάνατος του λιγνίτη και το επερχόμενο «σοκ» για την Δυτική Μακεδονία έρχεται ακόμα πιο κοντά»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και από την δημοσιοποίηση για διαβούλευση του νέου ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα), φαίνεται ότι το κλείσιμο όλων των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής , εκτός της Πτολεμαΐδας V, ολοκληρώνεται μέχρι το 2023.

Ο ξαφνικός θάνατος της Περιφέρειας επιταχύνεται και όλα αυτά χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση για τον σχεδιασμό της για την Περιφέρεια μας.

Δυόμιση μήνες μετά το πρώτο ΣΟΚ είναι αδιανόητο να μην έχει γίνει μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό.

Η ευθύνη είναι βαριά και για το πολιτικό προσωπικό (Κυβερνητικοί Βουλευτές ιδιαίτερα) και για την Περιφερειακή Αρχή, που έχουν την θεσμική δυνατότητα για μια τέτοια συνάντηση

Μας αγνοούν τελείως.

Αδιαφορούν για την τοπική κοινωνία, όταν οι Κυβερνητικοί σχεδιασμοί πέρα από τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, οδηγούν σε αχρηστία βασικές υποδομές, όπως τη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων, αφήνοντας μεγάλα ερωτηματικά για την σπουδή με την οποία γίνονται όλα και την κατάφορη αγνόηση των τοπικών προβλημάτων που δημιουργούνται.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε από τον Περιφερειάρχη

Εδώ και τώρα να κηρυχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την πολιτική σημασία του όρου.

Εδώ και τώρα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να διεκδικήσουμε δεσμεύσεις για την απολιγνιτοποίηση σύμφωνα με τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές προθεσμίες, και εγγυήσεις για να ζήσουμε στον τόπο μας την επόμενη μέρα.

Γραφείο Τύπου
Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.