Δήμος Κοζάνης: Κάλεσμα σε νέους και νέες από 18 έως 30 ετών για συμμετοχή σε δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ για την πολιτιστική κληρονομιά



Είσαι νέος ή νέα 18 – 30 ετών; Θα ήθελες να συμμετέχεις σε ένα από τα τέσσερα trainings του CoPART (Community Participation in ARts) για τον πολιτισμό και τις δημιουργικές οικονομίες;

Δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή εδώ

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBmz_ILTjFKKA4Re8Oo5TOtEXpYaVjzcLRvEgFA257gQjaXA/viewform?fbclid=IwAR06j-BAF7ImmXsCvT8ixmoI8rTLlvtUR5iSn8YWvKr1ISgGm_454mRij4I_aem_ASJGPdSC7RPGD5em-a9hDNvmsa7fI1TTbOBqBWYHBG958C5OeRche3WQwZeOmB5uYptxqikBPlbJ52z_ghHYzHeu&pli=1

Τα trainings υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (Action Type KA154-YOU – Youth participation activities, Call 2022, Round 2) με εταίρους τον Δήμο Κοζάνης (πρώην ΟΠΑΝ) και την οργάνωση science2 public της γερμανικής πόλης Halle an der Saale.

Το πρώτο training θα πραγματοποιηθεί από 12 – 14 Απριλίου (πρωί 11:00 – 13:00 και απόγευμα 17:00 – 20:00) στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και εντάσσεται στη θεματική ενότητα Cultural Management.

Ειδικότερα, αντικείμενο θα αποτελέσει η πολιτιστική κληρονομιά (υλική και άυλη) της Δυτικής Μακεδονίας, η αξιοποίηση – κεφαλαιοποίηση του πολιτιστικού & φυσικού της αποθέματος (μουσεία, δρώμενα, φεστιβάλ, γαστρονομία, αγροδιατροφή, φύση) και ο σχεδιασμός πολιτιστικών διαδρομών.

Το CoPART, με κεντρική θεματική «Δημιουργικότητα, Τέχνες και Πολιτισμός, Ανάπτυξη Κοινοτήτων, Απασχολησιμότητα» στοχεύει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα δώσουν στους νέους ηλικίας 18-30 ετών την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τον πολιτισμό και τις δημιουργικές οικονομίες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες, οι οποίες θα τους ενδυναμώσουν όσον αφορά την απασχολησιμότητα και θα ενισχύσουν την αίσθηση του ανήκειν και του ενεργού πολίτη, μέσω της συμμετοχής τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και σε κοινοτικές δραστηριότητες.

Photo Credits: visitwestmacedonia.gr, Copart

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.