Διαμαρτυρία μεταπτυχιακής φοιτήτριας προς το ΚΤΕΛ Κοζάνης: «Δεν αποδέχονται τα έγγραφα για να μου παραχωρήσουν την φοιτητική έκπτωση»



Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησα μόλις τις σπουδές μου και τώρα 15.10.2019 διανύω τη δεύτερη εβδομάδα μαθημάτων.

Όπως όλοι γνωρίζουν με την εγγραφή μας σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της χώρας, κάνουμε αίτηση για φοιτητική ταυτότητα,το λεγόμενο πάσο, το οποίο παραλαμβάνουμε αρκετές ημέρες μετά από γνωστό κατάστημα τηλεφωνίας. Ως εκ τούτου,τύπωσα επίσημο έγγραφο του πανεπιστημίου που καταγράφει όλα τα στοιχεία μου, την ημερομηνία εγγραφής στο τμήμα,τον αριθμό μητρώου , ταυτότητας κλπ και χωρίς κανένα πρόβλημα έπαιρνα την έκπτωση της τάξεως του 50%.

Μέχρι σήμερα στα ΚΤΕΛ Κοζάνης όπου δύο υπάλληλοι, εμφανώς χωρίς καμία πρόθεση να ασχοληθούν, δεν το αποδέχτηκαν καθότι όπως υποστήριξαν δέχονται τέτοιου είδους βεβαιώσεις μόνο από πρωτοετείς. Αμφισβητώντας με μάλιστα!!! παρ’ολ’αυτα και ενώ με προσέβαλαν με την αμφισβήτηση τους, πρόθυμα πρότεινα να τους δείξω ότι απαραίτητο χρειάζεται για να πεισθούν ότι όντως είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια!!

Σε ποιο κράτος εν έτει 2019 θα γινόταν αυτό;;; Αναγκάστηκα παρά τις εξηγήσεις και την ενόχληση μου να κόψω ολόκληρο εισιτήριο, χρηματα τα οποία δεν περισσεύουν στη σημερινή ελληνική μέση οικογένεια!!! Ποιος νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί πως όπως ο πρωτοετής προπτυχιακού επιπέδου χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα να πάρει το φοιτητικό πάσο στα χέρια του, έτσι και ο μεταπτυχιακος φοιτητής που βρίσκεται στο πρώτο έτος σπουδών ισχύουν ακριβώς τα ίδια;; Πώς να έχω πάσο ενώ τώρα ξεκίνησα το β κύκλο σπουδών μου;;;

Λυπούμαι που ακόμη και σήμερα τέτοιες γραφειοκρατικές ηλιθιότητες υπερισχύουν και δεν απορώ γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Με εκτίμηση,
Αναγνώστρια του KOZANILIFER.GR

3 σχόλια στο άρθρο “Διαμαρτυρία μεταπτυχιακής φοιτήτριας προς το ΚΤΕΛ Κοζάνης: «Δεν αποδέχονται τα έγγραφα για να μου παραχωρήσουν την φοιτητική έκπτωση»

  1. Θα επρεπε να της παραχωρηθει η εκπτωση με τα στοιχεια που ανεφερε!!! Ντροπη δηλ. Να απευθυνθεις με εγγραφη διαμαρτυρια στην διοικηση των ΚΤΕΛ Κοζανης,μολις μπορεσεις. Δεν θα κανει οτι του καπνιζει του καθενος επειδη ετσι εκρινε εκεινη την ωρα. Μια ζωη τα ιδια @@@@@ θα εχουμε εδω; Ακομα και σε παιδια που σπουδαζουν μακρια απ το σπιτι τους…..ΕΛΕΟΣ

  2. Το ίδιο είχε γίνει και με την κόρη μου.Από την θεσ/νίκη έκοψε μειωμένο εισητήριο δείχνοντας την βεβαίωση σπουδών και την κατάθεση μύνησης για την κλοπή του πορτοφολιού με το πάσο.Ήθελε να επιστρέψει στη Θεσ/νικη στη σχολή της Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ και ένας υπάλληλος δεν αποδέχονταντη βεβαίωση φοίτησηςαπό τη σχολή της ενώ της είχανε κλέψει το πορτοφόλι με το πάσο. Η κλοπή βεβαιώθηκε τηλεφωνικά στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ από την τροχαία της θεσ/νίκης. Παρόλο αυτά η θέση του προέδρου ήταν η ίδια. Αμφισβητούσε την τροχαία θεσ/νικης και επέμενε ότι έπρεπε να πληρωθεί το κόμιστρο.Αγανάκτησα και κάλεσα την αστυνομία για να δικαιωθώ. Η παρέμβαση της ήταν συμβυβαστική και έτσι δεν πήρε διάσταση το θέμα.Ηκόρη μου ήρθε ξανά όταν απέκτησε καινούργιο πάσο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.