Δενδροφύτευση από μαθητές στην εξωτερική απόθεση του Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου

Το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ ΑΕ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (05 Ιουνίου) πραγματοποίησε την Παρασκευή 07.06.2019 από κοινού με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας δενδροφύτευση στην εξωτερική απόθεση του Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου. Τα παιδιά της Στ’ τάξης του σχολείου μαζί με τους συνοδούς δασκάλους και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων φύτεψαν περίπου εκατόν είκοσι (120) δένδρα του είδους φράξος με την καθοδήγηση και βοήθεια του έμπειρου προσωπικού του Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος & Αποκατάστασης Εδαφών.

Ο φράξος ή φράξινος (Fraxinus ornus, ελληνική ονομασία : μελιά, ψευτοφλαμουριά, αγγλική ονομασία : ash tree) είναι θάμνος ή δέντρο φυλλοβόλο, πολύ κοινό στην Ελλάδα, του οποίου τα φύλλα αποξηραμένα χρησιμοποιούνται ως βότανο με το όνομα “μάννα” και αντέχει σε δύσκολα και άνυδρα εδάφη.

Στη δράση ήταν παρόντες ο Υποτομέας Φύλαξης του ΛΚΔΜ και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ορυχείου Αμυνταίου. Στα παιδιά περιγράφηκε από στελέχη του Ορυχείου Αμυνταίου η εξορυκτική διαδικασία του λιγνίτη και χάρηκαν ιδιαιτέρως με τη συμμετοχή τους στην αποκατάσταση των αποθέσεων αγόνων υλικών.

 

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.