Δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα – Καταγγελία για ολοήμερο αποκλεισμό του Νοσοκομείου



Ενημερώνουμε τους κατοίκους της περιοχής ότι η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας για την έλευση του υπουργού υγείας στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο την Πέμπτη 18 Απριλίου, διεξήχθη κανονικά όπως είχε προαναγγελθεί, παρά τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας που απαγόρευαν την προσέγγιση κάθε πολίτη που δεν είχε τα απαραίτητα «διαπιστευτήρια» σε απόσταση σχεδόν δύο χιλιομέτρων. Σταθήκαμε στο πλησιέστερο σημείο που καταφέραμε τελικά να μας επιτρέψουν, μετά από περιπλάνηση στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο και παραμείναμε εκεί μέχρι τις 4:30 μμ υπό στενό κλοιό υπερδιπλάσιου αριθμού αστυνομικών, κρατώντας τις ελληνικές σημαίες, χωρίς συνθήματα, ακριβώς όπως είχαμε αναγγείλει.

Θεωρούμε, όμως, απαράδεκτο τον ολοήμερο αποκλεισμό της πρόσβασης πολιτών, είτε για εξέταση είτε για επισκεπτήριο, στο μοναδικό νοσοκομείο της πόλης.

Παράλληλα, λυπούμαστε που κάποιοι έκριναν ότι στην τιμητική εκδήλωση για τον εξαίρετο γιατρό κ. Κατσίνα δεν επιτρέπεται να παραστούν οι κάτοικοι της περιοχής και οι ασθενείς που τόσα χρόνια κούραρε ο γιατρός. Στην ελληνική γλώσσα αυτό δε λέγεται εκδήλωση τιμής αλλά κλειστή συγκέντρωση.

Η ειλικρινής εκδήλωση τιμής έλαβε χώρα σχεδόν 2 χιλιόμετρα μακριά, από απλούς ανθρώπους που κρατούσαν σιωπηλά τις ελληνικές σημαίες.

Αποτίοντας φόρο τιμής εγκάρδια, με ειλικρίνεια (όχι για πολιτικούς – κομματικούς σκοπούς), ευχαριστούμε τον γιατρό μας για την τεράστια προσφορά του στους κατοίκους της περιοχής.

Οι διοργανωτές

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.