Όλως αντιθέτως – Του Βασίλη Μαρκόπουλου



Εκείνος δεν έκανε τίποτα , απλά ανακλήθηκε η διαγραφή του. Όμως δεν αντέδρασε και μάλιστα πήγε στη γιορτή του Κόμματος και χαιρέτισε.Περι ού ο λόγος ; Μα φυσικά περι του νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας,

Πρίν λίγους μήνες ήταν το ‘’ παλικάρι ‘’ που όρθωσε το ανάστημα και κατήλθε ‘’ ανεξάρτητος ‘’ για να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας , απελπισμένοι όντες από την απραξία του τότε Περιφερειάρχη , μην έχοντας το σθένος , παρ ότι εκλέχτηκε αυτοδύναμος , να σταθεί στα συμφέροντα των πολιτών και ταυτίστηκε με το Κυβερνόν Κόμμα στις όποιες επιλογές. Πλήρωσε κι ο Λαός τον μαύρισε , δίδοντας την εντολή στον ‘’ ανεξάρτητο ‘’ σημερινό Περιφερειάρχη , που τελικά αποδεικνύεται εξαρτημένος.

Επι μια τετραετία Βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος , χωρίς να διαφοροποιηθεί στο παραμικρό με την κυβερνητική πολιτική , πιστός στις αρχές και το πρόγραμμα του Κόμματος και του Μεγάλου του Αρχηγού , με το χέρι πάντα προτεταμένο στις ψηφοφορίες στη Βουλή , δεν εκλέχτηκε γιατί οι δύο εκλεγέντες τον πρόλαβαν στη στροφή. Ο ένας πρώην Υπουργός κι ο άλλος πιο φανατικός και πιστός στο Κόμμα , αμφότεροι πιο παλιοί στα κόλπα και με πιο καλούς εκλογικούς μηχανισμούς , τον απώθησαν στην τρίτη μη εκλόγιμη θέση.

Καθώς οι πολιτευτές και οι αποτυχόντες Βουλευτές δε ‘’χάνονται ‘’και προτιμώνται σε κάποια δημόσια έμμισθη θέση , ο νύν Περιφερειάρχης έμεινε πάλι στη στροφή , γιατί τον πρόλαβαν άλλοι πιο πρόθυμοι και η ‘’ πίκρα; ‘’ τον ώθησε να διεκδικήσει την Περιφέρεια κόντρα στο Κόμμα του που είχε ως αρχή τη στήριξη των ήδη εκλεγμένων Περιφερειαρχών.

Εδώ ξεκινά η ευθύνη των πολιτών – εκλογέων. Χωρίς ουσιαστικές διαφορές και χωρίς καμμιά διαφοροποίηση από τις Κυβερνητικές επιλογές , προσέλκυσε τους δυσαρεστημένους του πρώην και κάποιους ευκολόπιστους , βρέθηκε με τον πρώην στο δεύτερο γύρο. Περιττό να υποθέσουμε ότι όποιος και να πήγαινε στο δεύτερο γύρο αντίπαλος του πρώην , θα εκλέγονταν Περιφερειάρχης. Είναι το γνωστό λαϊκο ρητό : στους τυφλούς βασιλεύει ο Μονόφθαλμος.

Από την πρώτη μέρα της εκλογής , επάνδρωσε την Περιφέρεια και τον περίγυρό του με στελέχη του Κυβερνώντος Κόμματος , ετοίμαζε πυρετωδώς το κλίμα για να ανακοινωθεί η ανάκληση της διαγραφής του και η επιστροφή στο ‘’ μαντρί ‘’ , ενθυμούμενος το λεχθέν παλαιόθεν : το πρόβατο έξω απ το μαντρί το τρώει ο λύκος !!!!

Τώρα , λίγους μήνες από την εκλογή του , βρήκε τη θέση του στο μαντρί δίπλα στον πρώην , πάλι αγαπημένοι ‘’ σύντροφοι ‘’ , όπως όταν ο πρώην ήταν Περιφερειάρχης και ο νυν Βουλευτής. Ας όψονται οι προδομένοι ψηφοφόροι και οι συνεργάτες τους που είχαν ξεσπαθώσει κατά του πρώην και νόμισαν ότι βρήκαν αποκούμπι στον ‘’ ανεξάρτητο ‘’ νύν.

Κι όλα αυτά σε μια αιρετή Περιφέρεια με πολλά σοβαρά προβλήματα που άφσε άλυτα ο πρώην και η Κυβερνητική Πολιτική και διογκώθηκαν σήμερα. Ο νύν Περιφερειάρχης μένει να κάνει , όπως κι ο πρώην , τον τροχονόμο της Κυβερνητικής πολιτικής και οι Πολίτες να λένε καθημερινά : ακόμα μια πενταετία χαμένη , δυστυχώς !!!!

2 σχόλια στο άρθρο “Όλως αντιθέτως – Του Βασίλη Μαρκόπουλου

  1. Υποταγη και ραγιαδισμός!
    Άρπαξε τις ψήφους των πολιτων
    που δε θα ψήφιζαν νέα δημαγωγια
    και ξαναγύρισε στο μαντρι!
    Αυτό πως λέγεται;π ρ ο δ ο σ ι α .
    “Κανεις δεν μπορεί να σε καβαλήσει,
    αν δεν είσαι σκυμμένος”
    Μάρτιν Λούθερ Κινγκ!!

  2. Επι μια τετραετία Βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος ……….

    Όλη τη τετραετία (2019-23) στη Βουλή σιγή ιχθύος σε θέματα
    – πατρίδας (Σκόπια -Αιγαίο, εθνική αποστείρωση στην παιδεία)
    -Ορθοδοξίας
    -οικογένειας ( διαστροφικές τάσεις στο οικογενειακό δικαιο)
    – δημοκρατίας (ελευθερία Τύπου-αναστολή υγειονομικών)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.