Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο τα ΑΕΙ και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Του Μιχάλη Αγραφιώτη:

Όπως φαίνεται πεντακάθαρα πλέον, η διαδικασία συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας έχει ναυαγήσει. Μέχρι το Μάρτιο θα πρέπει να κατεβεί το νομοσχέδιο για το μέλλον των δύο ιδρυμάτων, όμως όπως φαίνεται πάει προς επιβεβαίωση το άρθρο προ μηνών που είχα γράψει για «Κίνδυνος να χαθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας» (κλικ εδώ).

Τι μπορούμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη περίοδο που όπως φαίνεται ουδείς ενδιαφέρεται για το μέλλον των δύο ιδρυμάτων;

Όπως το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο συγχωνεύονται με νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση να ζητήσουμε να συμπεριληφθούν και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να γίνουν παραρτήματα του μεγάλου Διεθνούς Πανεπιστημίου, και μάλιστα επειδή θα υπάρξουν και νέες εγκαταστάσεις, το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα μπορούσε να έχει έδρα την Κοζάνη ως η πόλη που έχει το μόνο Πανεπιστήμιο που θα συμπεριληφθεί στο Διεθνές.

Επειδή δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια θέση φοίτησης και δεν πρέπει να χάσουμε τα τμήματα που δικαιωματικά ανήκουν στην περιοχή μας, είναι η μόνη λύση απέναντι στη διχόνοια και ασυμφωνία που έχει προκύψει μεταξύ των δύο ιδρυμάτων. Το άρθρο έχει σταλεί και στον Υπουργό Παιδείας, ώστε θεσμικά εκείνος να προτείνει στις διοικήσεις των ιδρυμάτων να προχωρήσουν στην ένταξη ενός μεγάλου με προοπτικές πανεπιστημίου και όχι στην μαρασμό των πάντων.

Μιχάλης Αγραφιώτης για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο τα ΑΕΙ και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.