Ανανέωση και αναπαλαίωση – Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος για τις Δημοτικές εκλογές



Υπάρχει διαφορά στη σημασία τους.Με τη λέξη ανανέωση σημαίνει ότι αλλάζω τα πάντα , πρόσωπα , θέσεις , μεθόδους , διαδικασίες. Αναπαλαίωση σημαίνει ότι κρατώ το βασικό κορμό και κάνω επί μέρους αλλαγές σε όλα τα παραπάνω που ανέφερα δηλ. «μερεμέτια» .

Είναι ανανέωση όταν διατηρείς τον επικεφαλής που επι 30 χρόνια υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης είτε ως Αντιδήμαρχος είτε ως Δήμαρχος , απέτυχε στην τελευταία εκλογή και επανέρχεται διεκδικώντας νέα θητεία ; Βέβαια είναι δικαίωμά του και δεν μπορεί κανείς να του το αρνηθεί.Η δημοτική του παράταξη ας το εκτιμήσει.Η λαϊκή σοφία λέγει ότι «Εν εν εργεία Δήμαρχος που χάνει την εκλογή , δύσκολα επανέρχεται » , φυσικά αυτή η ρήση δεν αποτελεί θέσφατο. Επιφυλλασσόμεθα να δούμε την ανανέωση της παράταξης σε πρόσωπα και θέσεις.

Ειναι ανανέωση όταν υποψήφιος Δήμαρχος του 1990 που έχασε την εκλογή , επανέρχεται διεκδικώντας τον Δημαρχιακό θώκο , αφού όλα αυτά τα χρόνια πέρασε από διάφορες θέσεις δημοσίας ευθύνης ; Που ήταν νέος και είναι τώρα παππούς ; Τι νέο άραγε θα φέρει στο 2019 ; όταν η Τοπική αυτοδιοίκηση του 1990 δεν έχει καμιά σχέση με αυτή του 2019 ;

Είναι ανανέωση όταν κάποιοι υπηρέτησαν ως νομαρχιακοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και μάλιστα από θέσεις ευθύνης ( κάποιος διεκδίκησε και βουλευτική εδρα ) και τώρα διεκδικούν το Δημαρχιακό θώκο ;

Είναι σημαντικό ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά κι αυτό είναι παρήγορο. Παρά τις ό,ποιες ενστάσεις και επιφυλάξεις ,αυτή η αντιπαράθεση προσώπων και θέσεων θα λειτουργήσει υπέρ του Δήμου και των Δημοτών , που είναι οι μόνοι κριτές. Θα προτιμούσα αντιπαράθεση θέσεων, μακριά από την πόλωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Να αποδείξουν οι τοπικοί άρχοντες ότι ανταποκρίνονται στους καιρούς και δίνουν μαθήματα στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το ανησυχητικό είναι ότι δεν βλέπουμε νέα πρόσωπα στο προσκήνιο και οι δρόμοι τους κλείνουν απ΄τους παλιούς , κι απ αυτούς τους παλιούς κανείς δε θέλει να δει το δρόμο για το σπίτι του .Η νέα γενιά πνίγεται και μαραίνεται από τη θέση του κομπάρσου και του θεατή. Δεν είναι καιρός να δούμε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες ; Η αρχή μπορεί να γίνει από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση , Ιδού

ΥΓ : Στα παραπάνω επιθυμητή είναι η αντιπαράθεση στις απόψεις που εκφράζω , κι όχι η απαξίωση και η υποτίμηση των απόψεων.Οι απόψεις μου είναι προσωπικές και δεν είμαι συνήγορος ΚΑΝΕΝΟΣ.

Βασίλης Μαρκόπουλος

2 σχόλια στο άρθρο “Ανανέωση και αναπαλαίωση – Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος για τις Δημοτικές εκλογές

  1. Ειδαμε και τα “νεα” σχηματα σε περιφερεια και δημο τι αποτελεσματα εφεραν! Ας σταματησει επιτελους αυτη η λογικη και ας δουμε τι λεει ο καθενας και τι επραξε οταν ηταν σε θεση ευθυνης. Τελευταιο τρανο παραδειγμα τα επενδυτικα σχεδια στον τουρισμο και η επιδοση της εδω αρχης. Τι να το κανεις το “νεο”? Ποσο μαλλον αν πολιτευεται με λογικες παλαιοκομματικες!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.