Κίνδυνος να χαθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Του Μιχάλη Αγραφιώτη:

Ίσως βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή. Η συνένωση δεν είναι δύσκολη να επιτευχθεί, αλλά δύσκολη είναι η επιβίωση την επόμενη μέρα. Διότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα τμήματα και οι σχόλες που δημιουργούνται είναι λίγες και το αντικείμενο τους συναφές με τα γειτονικά Πανεπιστήμια της Ηπείρου- Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να παραμείνει, γιατί θα αποτελέσει για το μέλλον ένα βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής, αφού η Δυτική Μακεδονία, όταν – με το καλό – αποκτήσει στόχευση και κριτήρια σε σχέση με την πορεία της, τότε το ίδρυμα θα συμβάλλει άμεσα στην ανάδειξη επιστημών που δεν θα υπάρχουν σε άλλα πανεπιστήμια και θα αποτελεί πρωτοπόρο σε ειδικότητες αιχμής.

Προέχει στο σημείο που μιλάμε να πεισθεί η ηγεσία του Υπουργείου ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να σταθεί σε βάθος δεκαετιών και ότι δεν αποτελεί ένα τοπικό παραμάγαζο, αλλά ένα ίδρυμα που θα δώσει το φως σε όλη την Ελλάδα.

Δεν αποτελούν κριτήριο τα κτίρια που κατασκευάζονται, αλλά το πόσο δυνατοί είμαστε πολιτικά να τεκμηριώσουμε αυτές τις δυνατότητες, αλλά και τη θέληση της περιοχής να αγκαλιάσει και να στηρίξει το Πανεπιστήμιο με έμψυχο δυναμικό από παντού. Ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό στις προκλήσεις. Μια εκπαίδευση που θα ξεπεράσει τα υπόλοιπα μεγάλα πανεπιστήμια και θα δείχνει το δρόμο για ευκαιρίες και δυνατότητες που δεν θα μπορούν να δώσουν οι άλλοι.

Να ξεπεραστεί η παλιά νοοτροπία και να κινηθούμε σε ρυθμούς Ευρώπης και Αμερικής.

Αν δεν αλλάξουμε θα το χάσουμε το Πανεπιστήμιο και θα το χάσουμε αυτοδικαίως.

Μιχάλης Αγραφιώτης για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κίνδυνος να χαθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.