438 συνολικά οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό της Λευκόβρυσης



102

Στους 438 ανέρχονται οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται από χθες στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοζάνης, εκ των οποίων  τουλάχιστον οι 185 είναι παιδιά από προσχολικής ηλικίας έως και 15 ετών, τα οποία είναι σε καλή κατάσταση. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης, τόνισε πως χθες εξετάστηκαν, στο πλήρως οργανωμένο ιατρείο του κλειστού γυμναστηρίου, περίπου 80  άτομα, στα οποία δεν παρατηρούνται ιώσεις ή λοιμώδη νοσήματα, ενώ εντοπίστηκαν κάποια άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως διαβήτη και προβλήματα στην καρδιά τα οποία και παρακολουθούνται. Ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχουν και πέντε έγκυες γυναίκες.

Έκκληση στους πολίτες της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής απηύθυνε από το Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης και υπεύθυνος πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Ιωαννίδης για να προσφέρουν βοήθεια σε τρόφιμα, κυρίως σε ζυμαρικά, είδη υγιεινής, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες. Εν τω μεταξύ για το μεσημεριανό φαγητό σήμερα θα φροντίσει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αύριο Τρίτη ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας

ΕΡΤ Κοζάνης – Σύνταξη: Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.