Επικό τουρνουά αεροσφαίρισης πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη

12823444_10208519981107582_1071190736331602794_o

“Χειμώνας 1968 . Η Ευρώπη είναι χωρισμένη στα δύο .Από τη μια πλευρά οι δυτικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ και από την άλλη οι χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας και η τεράστια Σοβιετική Ένωση. Τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα λόγω του διαστημικού και εξοπλιστικού ανταγωνισμού που υπάρχει. Ένα ήσυχο βράδυ σε ένα Νατο’ι’κό αεροδρόμιο της Δυτικής Γερμανίας η ησυχία της νύχτας σπάει από τις σειρήνες του συναγερμού. Τα ραντάρ του αεροδρομίου έχουν εντοπίσει ένα ίχνος …!!! Πρόκειται για μαχητικό αεροσκάφος προερχόμενο από την Ανατολική Γερμανία. Αμέσως ο διοικητής του αεροδρομίου διατάζει τις Α/Α συστοιχίες να λάβουν θέσεις μάχης καθώς δεν υπάρχει χρόνος για αναχαίτηση. Πριν προλάβουν ακόμα να τεθούν όλα τα συστήματα σε ετοιμότητα το αεροπλάνο κάνει την εμφάνισή του πάνω από το αεροδρόμιο και λαμβάνει θέση μπροστά από τον αεροδιάδρομο για προσγείωση. Όλοι ξαφνιάζονται!!! Ο διοικητής ειδοποιεί τις Α/Α συστοιχίες να μην ανοίξουν πυρ, καθώς ο πιλότος ζήτησε άδεια προσγείωσης και πολιτικό άσυλο . Πρόκειται για ενα μαχητικό MIG-25 , που ο πιλότος του αυτομόλησε. Την ίδια στιγμή στην Ανατολική Γερμανία, στο Σοβιετικό αεροδρόμιο από όπου απογειώθηκε το μαχητικό , το γεγονός αυτό γίνεται αντιληπτό. Αμέσως ειδοποιείται ο διοικητής της μονάδος, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει την ανώτερη διοίκηση της αεροπορίας και του στρατού. Με ομόφωνη απόφαση των δύο αρχηγών και την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας τίθεται σε εφαρμογή η επιχείρηση RED ARROW . Το επόμενο βράδυ στο νατο’ι’κό αεροδρόμιο η ένταση είναι ακόμα διάχυτη καθώς παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Πριν όμως όλοι προλάβουν να ηρεμήσουν, ο συναγερμός του αεροδρομίου ξαναχτυπά . Τα ραντάρ εντόπισαν άλλο ένα ίχνος αλλά αυτή τη φορά μεγαλύτερο. Πρόκειται για ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου ΑΝ-12 , το οποίο πλησιάζει το αεροδρόμιο. Ο διοικητής διατάζει τις Α/Α συστοιχίες να μην ανοίξουν πυρ νομίζοντας ότι πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό αυτομόλησης, αλλά αυτή τη φορά κάνει λάθος…!!!”.

Στο παιχνίδι που είχε σύνθετο σενάριο και πολλούς αντικειμενικούς σκοπούς συμμετείχαν η Ομάδα αεροσφαίρισης Ιωαννίνων “ΤΖΕΔΕΣ”,ο σύλλογος αεροσφαίρισης Ηπείρου “ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ”,ο σύλλογος αεροσφαίρισης Τρικάλων “FOXES”,η ομάδα αεροσφαίρισης Καρδίτσας “ACES”,ο σύλλογος αεροσφαίρισης Φλώρινας “ΑΚΡΙΤΕΣ”,η ομάδα αεροσφαίρισης Καστοριάς,η ομάδα αεροσφαίρισης Γρεβενών “G.A.T” και τέλος,ο σύλλογος της Κοζάνης”ΩΜΕΓΑ” που ήταν και ο οικοδεσπότης.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν φρενήρης ενώ οι συμμετέχοντες,έμπειροι αεροσφαιριστές, έδωσαν τα πάντα.

Η αδρεναλίνη έγινε ωκεανός.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επικό τουρνουά αεροσφαίρισης πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη

  1. Είναι τιμή για εμάς σαν ACES Καρδίτσας αλλά και σαν παίχτες που παρεβρεθήκαμε σε ένα τόσο όμορφο παιχνίδι αλλά και σε ένα πανέμορφο πεδίο με εξαίρετους παίκτες και δυνατό σενάριο. Πραγματικά εγώ σαν παίχτης το καταευχαριστήθηκα και άνετα θα ξαναερχόμουν για παιχνίδι! Σας ευχαριστούμε-ω γι αυτές τις όμορφες στιγμές! Τα λέμε στα πεδία αλλά και όχι μόνο!

    ΑCES AIRSOFT TEAM KARDITSA!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.