Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Α’βάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας



posterWRO2016miniΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, ο 2ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας,  σε συνεργασία με το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης, το Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία WROHellas.

Στο  διαγωνισμό  συμμετείχαν ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών των δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και βραβεύτηκαν:

1ο Βραβείο:  η ομάδα Robo Smarts του 4ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο “Ρομποτικό όχημα – Εξερευνητής” και προπονήτρια την κα. Καρανάτσιου Σπυριδούλα.

2ο Βραβείο: η ομάδα Lego Iteles, του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με το έργο “Προσελήνωση” και προπονητή τον κ.  Γιάννη Αρβανιτάκη.

3ο Βραβείο: η ομάδα Space Explorers, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο “Διαστημικό όχημα Scout ” και προπονήτρια την κα. Λιάμπα Θεοδούλα.

Επίσης δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις για τις παρακάτω κατηγορίες:

Προγραμματισμός στο Scratch: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Super 5 του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας  με το έργο  “Εξερεύνηση του Διαστήματος” και προπονητή τον κ.  Αρβανιτάκη Γιάννη.

Λειτουργία Αυτοματισμών: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Lego Kids,  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο “Διαστημικοί Σταθμοί” και προπονήτρια την κ Λιάμπα Θεοδούλα.

Μηχανική κατασκευή:  νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Super 6 του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας  με το έργο  “Εκτόξευση Διαστημοπλοίου” και προπονητή τον κ.  Αρβανιτάκη Γιάννη.

Δημιουργία Εικονικού Κόσμου στο SCRATCH: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα 5ο Δημοτικό Φλώρινας  του 5ου Δημοτικού Φλώρινας με το έργο  “ Hellas Rocket” και προπονητή τον κ.  Σωτήρη Γεωργίου.

Ομαδική Παρουσίαση έργου: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Lego Friends του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας  με το έργο  “Αποστολή στον Άρη” και προπονητή τον κ.  Αρβανιτάκη Γιάννη.

Σύλληψη Ιδέας:  νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Κομήτες (Comets) του Δημοτικού Σχολείου Πετρανών Κοζάνης  με το έργο “Διερευνητικό Rover” και προπονητή τον κ. Βράνο Νικόλαο.

Όλες οι ομάδες συμμετείχαν με πρωτότυπες και εξαιρετικές δημιουργίες- κατασκευές, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας κ. Σαββάκης Κίμωνας, η Σύμβουλος Α΄ Εκπαιδευτικής περιφέρειας Φλώρινας και Δημοτική σύμβουλος Δήμου Φλώρινας κα. Όλγα Μούσιου, ο Σύμβουλος Β΄ Εκπαιδευτικής περιφέρειας Φλώρινας κ. Κασκαμανίδης Ιωάννης και ο Επίκουρος καθηγητής τμήματος Νηπιαγωγών Παιδαγωγικής σχολής του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας κ. Μπράτιστης Θαρρενός.

Ευχαριστούμε θερμά:
τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό,
το Δήμο Φλώρινας για τη  χορηγία του
τους κριτές κ. Ηλιάδη Παύλο, κ. Ζαραφίδη Χαράλαμπο και Τζήμα Δημήτριο,
όλους τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας,
τις φοιτήτριες/-ες του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας για την υποστήριξή τους, και τέλος
τον εκπαιδευτικό κ. Αρβανιτάκη Ιωάννη για την άψογη διοργάνωση.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, θα διεξαχθεί από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Δ/νσης στις 19-3-2015 στην Αθήνα.

Πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη διεύθυνση www.wrohellas.gr

Περισσότερα για τον διαγωνισμό Δυτικής Μακεδονίας στη διεύθυνση http://ppf.edu.gr/wro2016

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.