Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης με φορείς της περιοχής του Ελλησπόντου



Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των χωριών Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδη Θεοχάρη, Ρυακίου Τηλαβερίδη Κωνσταντίνο, Πολυμύλου Ταιγανίδη Απόστολου, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης Κοκκινίδη Αλέξανδρου και της Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης Ανδρεάδου Ιωάννας και Τριανταφυλλίδη Αγγελή, παρουσία και του Αντιδημάρχου Ελλησπόντου και Υψηλάντη Πουτακίδη Αριστοτέλη.
 
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα πολλά και γνωστά προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων του Ελλησπόντου, για θέματα Εργασίας και Μισθοδοσίας των Έκτακτων Εργαζομένων στην ΔΕΗ, η ρύπανση και το καθεστώς Εργασίας στα Διόδια Πολυμύλου.
Παράλληλα κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για τα προβλήματα και για διάφορα σημαντικά Έργα στην περιοχή.
 
Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον της συζήτησης ήταν :
1)  Οι Δενδροφυτεύσεις περιμετρικά των ΑΗΣ, των Εγκαταστάσεων – Ταινιόδρομων και των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, όπου έχει αποφασιστεί και μένει μόνο το πότε θα ξεκινήσει.
2)  Οι Θέσεις Εργασίας στην περιοχή και οι Εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να βρεθούν εκτός από τα 8μηνα της ΔΕΗ.
3)  Ο Τοπικός Πόρος για τον οποίο οι εκπρόσωποι του Ελλησπόντου ζήτησαν να μην χαραμίζεται όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σε πραγματικά Έργα που θα πιάνουν τόπο και θα έχουν να κάνουν με την Ανάπτυξη και το Μέλλον της Περιοχής.
Για το θέμα του Τοπικού Πόρου ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να υπάρξει επιτέλους σωστή κατανομή και να δοθεί προτεραιότητα στον Ελλήσποντο αφού εδώ και μια πενταετία δεν έχει γίνει ούτε ένα Έργο από τον Τοπικό Πόρο.
4)  Η Τηλεθέρμανση Ελλησπόντου, όπου ζητήθηκε από τους όλους τους Εκπροσώπους ο Δήμος να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
5)  Ο Ταινιόδρομος μεταφοράς Τέφρας (Α9) του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και η Αντικατάσταση του με Σωληνωτό, όπου όλοι συμφώνησαν ότι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς άλλες λύσεις είτε προσωρινές είτε αμφιβόλου αποτελέσματος.
6)  Η Εντοπιότητα όσον αφορά την Μόνιμη Κατοικία και τα Νομικά θέματα σε σχέση με αυτήν.
7)  Μετρητής Ρύπων. Συζητήθηκε η τοποθέτηση του Μετρητή Ρύπων στο επόμενο διάστημα στο χωριό Άγιος Δημήτριος και οι δυνατότητες τοποθέτησης και σε άλλα χωριά της περιοχής.
8)  Επισημάνθηκαν επίσης τα προβλήματα και οι κίνδυνοι στην διασταύρωση του κάμπου (γέφυρα) προς Ορυχεία – Μαυροδένδρι, Ακρινή, Άγιος Δημήτριος, Δρέπανο και η Φωταγώγηση του Δρόμου προς ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου – Τετράλοφος – Ρυάκιο – Άγιος Δημήτριος.
9)  Τέλος ζητήθηκε η στήριξη του Δήμου στο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων για θέματα Εργασιακά, Μισθολογικά και Επιδομάτων με την ΔΕΗ στην Τριμερή Επιτροπή όπου θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας στην Αθήνα την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015.
 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων με Αιρετούς και Φορείς της Περιοχής με την από κοινού πρωτοβουλία και συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης, του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης και την συμμετοχή του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.