Το 95% των κατοίκων του Βαρυκού ζητά ένταξη στο δήμο Εορδαίαςvariko_photorsdyxf8Ναι στο δήμο Εορδαίας απαντά η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Βαρυκού μέσω ιδιότυπης δημοσκόπησης που είναι σε εξέλιξη και παράλληλα με την συλλογή υπογραφών προκειμένου το διαχρονικό αίτημα  για την τυπική ένταξη τους να λάβει σάρκα και οστά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βαρυκού Μάρκο Στάθη την αποστολή σφυγμομέτρησης της τοπικής κοινωνίας ανέλαβαν καθηγητές μαθηματικών του Γυμνασίου οι οποίοι επισκέπτονται κάθε σπίτι του χωριού καταγράφοντας τις απόψεις των κατοίκων.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία – 95% των ερωτηθέντων- προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί να ενταχθεί στον δήμο Εορδαίας αφενός γιατί οι δεσμοί τους με τους κατοίκους είναι ισχυροί, η Πτολεμαϊδα είναι το πλησιέστερο αστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί καλλίτερα τόσο για τις εμπορικές και άλλες   συναλλαγές  τους όσο και ως προς την παροχή διαφόρων υπηρεσιών. Εξ άλλου οι κάτοικοι του Βαρικού θεωρούν ότι ανήκουν στην Εορδαία άσχετα εάν κάποτε  υπερίσχυσαν κάποια άλλα συμφέροντα για να αποκοπούν ποικιλοτρόπως από τον «φυσικό τους χώρο» χωρίς αποτέλεσμα αφού συνέχιζαν να στηρίζουν την οικονομία της περιοχής, συγκριτικά με τις γύρω πόλεις, λόγω και των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοσκόπησης και την επεξεργασία των στοιχείων η τοπική κοινότητα Βαρυκού θα απευθυνθεί σε εξειδικευμένους νομικούς ζητώντας και την συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε και εφόσον είναι εφικτό να υπάγεται στον Δήμο Εορδαίας ( σήμερα ανήκει στον δήμο Αμυνταίου).

Φεύγουν από τα Λύκεια της Πτολεμαϊδας

Εν τω μεταξύ αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η απόφαση της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Έλενας Ζυγούρη βάσει της οποίας οι μαθητές  που φοιτούσαν σε Λύκεια της Πτολεμαϊδας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πάνε στο Αμύνταιο καθώς και οι καθηγητές με τα έξοδα της μεταφοράς να αναλαμβάνει ο δήμος. Επί πλέον η κ. Ζυγούρη κατέστησε σαφές στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε πρόσφατα το γραφείο της ότι το γυμνάσιο του Βαρικού συγχωνεύτηκε με εκείνο του Λεχόβου και από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές θα φοιτήσουν εκεί. Ο Μάρκος Στάθης μετά τις εξελίξεις αυτές συγκαλεί την ερχόμενη Τρίτη στις 8.30 το βράδυ λαϊκή συνέλευση των Βαρυκιωτών της Δυτικής Μακεδονίας στην κεντρική πλατεία προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και να ληφθούν αποφάσεις για τις κινήσεις στις οποίες θα προβούν μήπως και αλλάξουν κάποια από τα σημερινά  δεδομένα.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.