Τα σχολεία της Κοζάνης περνούν στην εποχή των υπερυψηλών ταχυτήτων πρόσβασης στο Διαδίκτυο



sxoleio_ptolemaidaΜε πρωτοβουλία του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Δ/νσης Δ.Ε. Ν. Κοζάνης και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ), ξεκίνησε η ένταξη των σχολικών μονάδων της πόλης της Κοζάνης στο Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών του Δήμου (ΜΑΝ).

Ήδη ολοκληρώθηκε η παροχή υπέρ-υψηλών ταχυτήτων διαδικτύου στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και σε τρία σχολεία της πόλης (1ο Βαλταδώρειο, 2ο & 5ο Γυμνάσια Κοζάνης) με τη διασύνδεσή τους στο Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών. Παράλληλα, γίνονται εργασίες για τη διασύνδεση και των υπολοίπων σχολείων στα οποία καταλήγει οπτική ίνα από το MAN του Δήμου.

ΥΓ.: Για την επίτευξη αυτού του έργου συνεργαστήκαμε : με το Δήμο Κοζάνης και την υπηρεσία Μηχανογράφησης, την ΔΕΠΕΠΟΚ και τους αρμοδίους υπαλλήλους, το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας (NOC), την Περιφ. Ενότητα Κοζάνης Κέντρο Δικτύου, τον ΟΤΕ Κοζάνης τμήμα Δικτύων και ιδιαίτερα με το Ινστιτούτο Tεχνολογίας Υπολογιστών και εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ) Διεύθυνση Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών, που χωρίς αυτό δεν θα είχαμε ακόμη αρχίσει, καθώς και τους συνεργάτες του ΚΕΠΛΗΝΕΤ. Όλους τους προαναφερθέντες θα ήθελα να τους ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για την πραγματικά άψογη συνεργασία μας και τον απαράμιλλο ζήλο που επέδειξαν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.