Γ. Κοκκαλιάρης: ‘Από πλευράς μας, ως Δήμος θα σταθούμε αρωγός σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.’



 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της τέχνης του τόπου μας. Ως θεσμός λειτουργεί από το 1997 και έκτοτε προσφέρει στους πολίτες της Κοζάνης ένα σημαντικό παράθυρο πρόσβασης στον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών, εκπληρώνοντας επάξια τον ρόλο του.
Είναι αναμφισβήτητο πως χάρη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οι πολίτες της Κοζάνης δεν στερούνται το αγαθό του πολιτισμού απολαμβάνοντας παραστάσεις εθνικού και ενίοτε και διεθνούς κύρους. Παράλληλα, δεν παραγκωνίζονται συντοπίτες μας και τοπικοί καλλιτέχνες που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια παράδοση της περιοχής μας σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού.
Από πλευράς μας, ως Δήμος θα σταθούμε αρωγός σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ που ψυχαγωγεί, κοινωνικοποιεί, επιμορφώνει, διαπαιδαγωγεί και αποσυμπιέζει τους πολίτες μας από τα άγχη της καθημερινότητας. Ο Δήμος μας σταθερός συμπαραστάτης στο έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ θα συνεχίσει να στηρίζει με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις του τις δράσεις ενός τόσο σημαντικού θεσμού που περικλείει όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και με όχημα του τον πολιτισμό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλληλεγγύη και πραγματική κοινωνική ισότητα.
Όπως έλεγε ο Mahatma Gandhi, “ο πολιτισμός ενός έθνους προέρχεται από τις καρδιές και την ψυχή του ίδιου του λαού του”, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι κομμάτι της ψυχής των συμπολιτών μας και για αυτό θα συνεχίσει να προσφέρει απλόχερα το έργο του αέναα.
Δήμαρχος Κοζάνης
Κοκκαλιάρης Γιάννης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.