Μητέρα εκφράζει την απορία της: Έχουν μετατρέψει την κεντρική πλατεία σε γήπεδο ποδοσφαίρου;



 

‘Καλησπέρα, είμαι μητέρα με μωρό μερικών μηνών και καθημερινά όταν βγάζω βόλτα το μωρό με το καροτσάκι στην πλατεία, πέφτουν πάνω μας δερμάτινες μπάλες ποδοσφαίρου που κλωτσούν με δύναμη δεκάχρονα παιδιά.

Έχω παρατηρήσει πως συνοδεία των γονιών τους έχουν μετατρέψει την πλατεία σε γήπεδο ποδοσφαίρου με πολυάριθμες ομάδες, και το μπαλκόνι με τα σκαλοπάτια ως “τέρμα”.

Καθημερινά έχω την αγωνία μη χτυπήσει μπάλα το μωρό γιατί την εκτοξεύουν με δύναμη προς ανεξέλεγκτες κατευθύνσεις, και φοβάμαι για το χειρότερο. Βλέπω επίσης πολλές φορές να χτυπούν με τη μπάλα άλλα παιδιά και ηλικιωμένους που κάθονται στα παγκάκια.

Πολλοί γονείς με καροτσάκια φοβούνται να πλησιάσουν στην πλατεία, ενώ η απάντηση τον γονέων των ποδοσφαιριστών όταν τους λέμε ότι είναι επικίνδυνο, είναι “και που να πάνε να παίξουν;”!

Η απορία μου είναι αν επιτρέπεται να παίζουν ποδόσφαιρο στην πλατεία, με κίνδυνο να σπάσουν τα γύρω τζάμια και τις βιτρίνες των καφέ, και γιατί δεν πηγαίνουν στο γήπεδο όπου ο χώρος είναι πολύ πιο ασφαλής.

Επίσης αναρωτιέμαι αν μια μπάλα τραυματίσει το μωρό μου στο πρόσωπο ποιός θα φέρει την ευθύνη. Ο δήμος ή ο γονέας; Αναμένω μια υπεύθυνη απάντηση από τους αρμόδιους; ‘

10 σχόλια στο άρθρο “Μητέρα εκφράζει την απορία της: Έχουν μετατρέψει την κεντρική πλατεία σε γήπεδο ποδοσφαίρου;

  1. Καλά κάνουν τα παιδιά και παίζουν στην πλατεία ποδοσφαιρο και ότι άλλο παίζουν, απ το να είναι στα κινητά και τα ταμπλετ, στης πλατείες ανέκαθεν παίζουν παιδιά ,γιατί να αλλάξει αυτό που ειναι απ’ της λίγες παλιές καλές συνήθειες

  2. κι αυτά τα παιδιά μικρά είναι,
    Η μπάλα είναι μεγαλύτερη απ αυτά,
    δεν είναι και ποδοσφαιριστές,
    αφήστε τα παιδάκια να παιζουν

  3. σκέψου να γίνει το παιδί σου δέκα χρονών και να σου λέει: μαμά προτιμώ να κάτσω σπίτι με το τάμπλετ, παρά να με πας στο γήπεδο να παίξω ποδόσφαιρο, ενώ όλοι οι φίλοι μου είναι στην πλατεία …

  4. Κατερίνα Μπούσιου

    - Edit

    Απαντήστε

    Πόσο δίκαιο έχετε! Πόσο ανεύθυνοι έχουμε γίνει! Πόσο εξυπνάκιδες την έχουν δει οι περισσότεροι…κανένας δεν απαντάει όμως στο ερώτημά σας “αν μια μπάλα τραυματίσει το μωρό ποιος φέρει ευθύνη”….κότες τότε όλοι. Κατόπιν εορτής αναρωτιούνται πως μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο να χτυπήσει η μπάλα το μωρό και το μωρό να αρχίσει να μελανιάζει και να μη ξέρεις τι να το κάνεις και η συνέχεια εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι. Αλήθεια τώρα; Ποιος ευθύνεται; ΚΑΝΕΙΣ είναι η απάντηση.

  5. Παυλος Σιδηροπουλος

    - Edit

    Απαντήστε

    Καμμια σοβαρότερη καταγγελία? Ας πούμε για τα αδέσποτα? Δεν σε ενόχλησαν κυρία μου? Που μολύνουν τα νερά και βρωμίζουν το οποιο χώμα απέμεινε στην πλατεία? Και όπου υπάρχει πάρκο στην πόλη!!!

  6. H platia einai gia olous na tin xaironte kai nai den einai gipedo podosfairou!!! To thema einai na boroun na tin xaironte oloi oi polites ,fovase na diashiseis tin platia! Apeires fores me ehei xtypisei bala kai fisika, ta perisotera me “daskalous” tous goneis tous(giati ws koinwnia pame kata diaolou) oute sygnwmi,geloun to theoroun kai astio!!!

  7. Γιαυτό τον λόγο δημιουργεί θηκαν τα γήπεδα και οι παιδοτοποι αλλά βέβαια το τερπνόν μετά του οφελιμου γιατί να μην πίνετε τον καφέ σας και να ελέγχετε και τα παιδιά σας (αν τα ελέγχετε ) τι να είστε στο γήπεδο η στον παιδότοπο χωρίς την παρέα σας ;Αλλά τι να τον κάνω αυτόν τον Δήμο…… ; που δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος στην πλατεία γιατί θα φάει καμία μπάλα στα μουτρα;Αντε γειά γιατί ότι και να γράψω εσάς δεν σας αγγίζει τίποτα γιατί έχετε αυτό το σκεπτικό του όπως με βολεύει.

  8. Η μπάλα είναι για το γήπεδο, το καρότσι με το μωρό είναι για το πάρκο, τα καφέ από μια ζωή είναι στην πλατεία και τα γεροντάκια γιατί δεν έχουν πρόσβαση πιο καλή από ότι είναι πιο κοντά στα πόδια τους είναι σε κάθε παγκάκι που υπάρχει. Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.