Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στο Δρέπανο με τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα και παραδοσιακούς χορούς- Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικό, συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα, ξεκίνησαν οι πενθήμερες εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δρεπάνου, το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουλίου.

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα με πασίγνωστα τραγούδια  όπως ” Ωραία που , ναι η Κυριακή”,  ”Σταλιά Σταλιά”, ”Αλήτη”, κ.ά, απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν στην πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του συλλόγου, στην αυλή του δημοτικού σχολείου Δρεπάνου.

Στη συνέχεια την πίστα κατέκλυσε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης, “Η Κόζιανη” με χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο  Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δρεπάνου, με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου, τον ΟΑΠΝ του δήμου Κοζάνης  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με ένα πλούσιο πολιτιστικό, μουσικό πρόγραμμα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τρίτη 11 Ιουλίου με μια πλούσια και γεμάτη παραδοσιακή – λαϊκή βραδιά, με τους Νίκο Ζωϊδάκη, Κώστα Σαφέτη, Εβίτα Σαφέτη, Παναγιώτη Θεοδωρίδη. Συνοδεύουν οι μουσικοί Σταύρος Ιωαννίδης στο κλαρίνο, Νίκος Κοτταρίδης στη λύρα και η Ειρήνη Σαχταρίδου στο αγγείο, στην αυλή του Δημοτικού σχολείου. και ώρα έναρξης 22:00. 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.