Συνάντηση του κ. Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας «Ελλάδα και Κύπρος είναι και θα είναι πάντα μαζί»



 

Τη στενή σχέση που συνδέει τη Βόρεια Ελλάδα με την Κύπρο επιβεβαίωσαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αρμόδιος για θέμα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες είναι χτισμένες οι αδελφικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και στους κοινούς στόχους που έχουν θέσει οι δυο χώρες για τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, με γνώμονα τα εθνικά δίκαια και τη στρατηγική για την αποτελεσματική προάσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στους τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης και εμβάθυνσης της ήδη στενής συνεργασίας με την πολυπληθή κυπριακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Καλωσορίζοντας τον κ. Γιωργάλλα στο Διοικητήριο, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι «Ελλάδα και Κύπρος είναι και θα είναι πάντα μαζί», προσθέτοντας ότι η Κύπρος δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει η μόνη διχοτομημένη χώρα στην Ευρώπη.«Με συστράτευση δυνάμεων και ενότητα δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη της δικαιοσύνης και της επικράτησης της διεθνούς νομιμότητας. Η Ελλάδα στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία με στόχο την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών».

«Η Μακεδονία έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Κύπρο. Από κοινού στέλνουμε το μήνυμα της άρνησης αποδοχής τετελεσμένων» δήλωσε από την πλευρά του ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, με τον κ. Γιωργάλλα να ευχαριστεί τον κ. Κωνσταντινίδη για τη θερμή υποδοχή. «Κύπρος και Ελλάδα, Ελλάδα και Κύπρος παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στην υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συνάντηση του κ. Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας «Ελλάδα και Κύπρος είναι και θα είναι πάντα μαζί»

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Η Κύπρος κείται μακράν,όπως έλεγε και ο Καραμανλης!
    Απεσυρθη η ελληνική Μεραρχια κι έγινε η εισβολή των Τούρκων
    στην Κυπρο!
    Και σήμερα, σήμερα που το πάλαι ποτέ Αιγαίο Πελαγος
    έγινε τουρκοαιγαιο,βλέπε τουριστικούς χάρτες τουρκιας,σήμερα
    Ο μητσοτακης ούτε το όνομα της Κύπρου προφέρει.
    Αν αγαπουσατε την Κύπρο ,ούτε ο Καραμανλής θα έλεγε το ” Η Κύπρος κείται μακραν” και ο μητσοτακης θα έλεγε την Κύπρο… Κύπρο.
    Μπορεί να πει μπροστά στον Ερντογαν τις λέξεις Κυπριακή Δημοκρατια;
    Που μας φτάσατε πολιτικοί της υποταγης;
    Για να μη δυσαρεστησουμε τον Ερντογαν,δε θα λεμε την Κύπρο …Κύπρο,αλλά
    θα λένε την Κυπρο” γη της λεμονιας της ελιάς” ή χρυσοπρασινο φύλλο ριγμενο
    στο πελαγος” που λέει και το πολύ ωραίο κι Αληθινό Κυπριακό τραγούδι.
    ” γη του πευκου,του κυπαρισσιού…..και του ονείρου κ.λ.π”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.