Η εκπληκτική διάσωση από την Παναγία της Αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



 

Επειδή δεν παρακολουθώ ειδήσεις δεν είχα μάθει για την εκπληκτική διάσωση από την Παναγία της Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού Βασιλικής Πλεξίδα στις 19 Απριλίου του 2017. Πληροφορήθηκα το θαυμαστό γεγονός πριν λίγους μήνες από τον Ιερομόναχο π. Γεώργιο Αλευρά, που ήταν υποτακτικός του αγίου Πορφυρίου  τον οποίο παρακολουθώ στο διαδίκτυο, επειδή το ανέφερε σε μια ομιλία του. Αμέσως έψαξα για το γεγονός στο διαδίκτυο και βρήκα ένα σωρό βίντεο και εγώ να μην έχω πάρει χαμπάρι.

Διηγείται η ίδια : «Απογειωθήκαμε στις 07:20 το πρωί από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μέσα σε μισή ώρα από τότε που απογειωθήκαμε. Πετούσαμε κοντά στο Σαραντάπορο. Μέσα σε λίγα λεπτά – εγώ ασχολιόμουν με το φάκελο του ελικοπτέρου έκανα κάτι τελευταίες εγγραφές- σηκώνω το κεφάλι μου και βλέπω ότι ήμασταν μέσα σε μια χαράδρα. Ακούω κατευθείαν το μπαμ. Χτυπήσαμε… Θυμάμαι τον εαυτό μου να χτυπά και το κεφάλι μου να πηγαίνει μπρος-πίσω. Ασυναίσθητα έκανα κατευθείαν το σταυρό μου. «Παναγία μου, φώναξα, σώσε με!» Αμέσως βλέπω την Παναγία ολοζώντανη με τον κόκκινο μανδύα της, τα χρυσά κεντήματα και το χρυσό στεφάνι στο κεφάλι της. Ήταν πανέμορφη. Το Πρόσωπό Της έλαμπε και είχε λευκή επιδερμίδα. Όλο το ελικόπτερο ευωδίασε με τη θεία χάρη Της. Ήμουν στο κάθισμα. Με αγκαλιάζει μαζί μ’ αυτό και νιώθω να με «ξεσηκώνει». Την ένιωσα έντονα αυτή την εξύψωση. Ξερίζωσε το κάθισμα μαζί με το πάτωμα και με βγάζει από το ελικόπτερο, χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω πως. Σαν να έκανε «εγχείρηση» στη λαμαρίνα και με έβγαλε. Το πως δεν το γνωρίζω. Η Παναγία ξέρει. Με έβγαλε και με ακούμπησε πάνω σ’ ένα θάμνο πίσω και αριστερά από το χώρο όπου διαδραματιζόταν το ατύχημα. Διάφορα αντικείμενα, θραύσματα και εξαρτήματα του ελικοπτέρου πεταγόντουσαν και βρέθηκαν στη δεξιά πλευρά του χώρου του ατυχήματος. Η Παναγία ήθελε να με προφυλάξει από τραυματισμό γι’ αυτό και με τοποθέτησε αριστερά για να είμαι ασφαλής και μάλιστα με ελαφρώς γυρισμένη την πλάτη προς το σκηνικό, για να μην δω τις φρικτές εικόνες των συναδέλφων μου και της συντριβής του ελικοπτέρου. Ήμουν τόσο σοκαρισμένη που αν είχα κι αυτές τις εικόνες μέσα μου δεν θα μπορούσα να συνέλθω». Η Παναγία μου είπε «θέλω να κηρύττεις το θαύμα το οποίο σου έγινε, για να δυναμώσει η πίστη όλων για τα έσχατα γεγονότα που έρχονται».

Ένα μεγάλο θαύμα λοιπόν έζησε η Βασιλική Πλεξίδα. Παρακάλεσε την Παναγία να την σώσει και η Παναγία την έσωσε. Μήπως περνάει από το μυαλό μας η σκέψη, γιατί να μην σώσει η Παναγία και τους 4 συναδέλφους της ; Δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί κάμνει ή γιατί δεν κάμνει το θαύμα ο Θεός. Αυτό που ξέρουμε είναι αυτό που λέει ο σοφός άγιος Ισαάκ ο Σύρος : «το να μετανοήσει ο αμαρτωλός και να επιστρέψει στον δρόμο του Θεού είναι μεγαλύτερο θαύμα και πολύ πιο σπουδαίο από το θαύμα της ανάστασης ενός πεθαμένου». Γιατί ο Λάζαρος, ο γιός της χήρας της Ναΐν και τόσοι άλλοι που αναστήθηκαν δεν ξαναπέθαναν ; Κι εμείς θα πεθάνουμε, θέλουμε δε θέλουμε. Το σπουδαίο είναι να γλιτώσουμε από τον αιώνιο θάνατο, που είναι ο αιώνιος χωρισμός από τον Θεό.

Στις 13 Μαΐου 1917 εμφανίστηκε η Παναγία σε τρία παιδάκια στο χωριό Φάτιμα της Πορτογαλίας  (υπάρχει ομώνυμη ταινία στο youtube)  και τους είπε ότι ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος που ήταν ακόμα σε εξέλιξη παραχωρήθηκε από τον Θεό για τις αμαρτίες των ανθρώπων. Κι ότι αν δεν μετανοήσουν οι άνθρωποι θα έρθουν ακόμα χειρότεροι πόλεμοι. Την τελευταία φορά που εμφανίστηκε η Παναγία στις 13 Οκτωβρίου 1917 ήταν συγκεντρωμένοι 70.000 άνθρωποι από όλη την Πορτογαλία και η Παναγία είπε στα παιδάκια (αυτά μόνο την έβλεπαν) ότι ο Πόλεμος πολύ σύντομα θα τελειώσει, όπως κι έγινε. Το μέρος που εμφανιζόταν η Παναγία αποτελεί μεγάλο προσκύνημα στην Πορτογαλία.

Μου έκαναν εντύπωση τα λόγια που είπε η Παναγία στην Βασιλική «για να δυναμώσει η πίστη όλων για τα έσχατα γεγονότα που έρχονται». Για τα έσχατα που είναι πλέον πολύ κοντά μιλάει και ο π. Γεώργιος Αλευράς, αλλά μήπως δεν το βλέπουμε κι εμείς ; Τι δοκιμασία ήταν η επιδημία του κορονοϊού, κι ακόμα δεν τελείωσε ! Δοκιμάστηκε η πίστη μας, η αντρεία μας, η ελευθερία μας … Όταν στο σχολείο ο μαθητής αποτυχαίνει στο εύκολο τεστ θα επιτύχει στο δυσκολότερο ;  Ο νοών νοείτω.

4 σχόλια στο άρθρο “Η εκπληκτική διάσωση από την Παναγία της Αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Γιαυτή την κοπελιά η Παναγία μερίμνησε.Για πάμπολλους άλλους,μεταξύ των και νέα παιδιά,την κινέζα.Αν ήμουν ένθεος και έχανα κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο,ένα θεματάκι,που δεν βοήθησε κανείς από την επουράνια κομπανία,θα το είχα.Οσο για το ατύχημα,αν η Παναγία έσωζε όλλους όσους επέβαιναν και τους πήγαινε στο πλησιέστερο νοσοκομείο και το ελικόπττερο στο συνεργείο,τότε θα πίστευα και γω.Ισως.Γιατί από ταχυδακτυλουργίες και κόλπα η εκκλησία,να φαν και οι κότες.

  2. ΠΕΡΙ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

    «Φεύγοντας από τη Μονή του Όσιου Δαυΐδ, οπού είχα έλθει με την οικογένεια μου για προσκύνημα το Σεπτέμβριο του 1997, κι ενώ βρισκόμουν στην πύλη της αισθάνθηκα μέσα μου μια επιθυμία να πάω να ξαναπροσκυνήσω τον τάφο του Γέροντα Ιακώβου.
    Πραγματικά γύρισα με το γιο μου και στο ένα μέτρο πριν από τον τάφο του Γέροντα βλέπω κάτω στη γη ένα κομποσχοίνι. Παίρνω το κομποσχοίνι στο χέρι μου, το υψώνω και το κρατώ επιδεικτικά, ώστε αν κάποιος από τους γύρω προσκυνητές το έχασε, να το δει και να “ρθει να το πάρει. Εκείνη όμως ακριβώς τη στιγμή ακούω φωνή πίσω μου πού μου έλεγε: «Τι ψάχνεις; Για σένα είναι το κομποσχοίνι». Γυρίζω και σε απόσταση ενός μέτρου βλέπω ολοζώντανο το Γέροντα Ιάκωβο να μου χαμογελά.Τον είδα ολοκάθαρα. Συγκλονίστηκα».
    Γιώργος Ίωαννίδης, γιατρός παθολόγος από το Βόλο
    ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΜΦΟΤΕΡΟΔέξιος 19-3-17 20 Ιουνίου 2021

    Η Γλώσσα του Αγίου Πνεύματος.
    Μια Γαλλίδα ιστορικός, άθεη και μηδενίστρια επισκέφθηκε τον Γέροντα Πορφύριο στο Ησυχαστήριο του στο Μήλεσι Αττικής. Δεν προσδοκούσε να μάθει τίποτα σπουδαίο μια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου από έναν Απόφοιτο Β΄ Δημοτικού, αλλά χάριν των φίλων της δέχτηκε να πάει. Ο Γέροντας ζήτησε να συνομιλήσουν οι δυο τους χωρίς την παρουσία άλλων ή διερμηνέα, κάτι που προκάλεσε την απορία των φίλων της οι οποίοι ήξεραν ότι η Γαλλίδα δεν μιλούσε καθόλου Ελληνικά, αλλά ούτε και ο Γέροντας Γαλλικά. Η θεολογική και υπαρξιακή συζήτηση έγινε τελικά με τους δυο τους μόνο, για αρκετή ώρα. Άνοιξε η πόρτα και βγαίνει η Άθεη Γαλλίδα με λυγμούς και δάκρυα μετανοίας. Όταν την ρώτησαν οι φίλοι της πώς συνεννοήθηκε με τον Γέροντα απάντησε ”Μα μιλάει άπταιστα Γαλλικά”. Το ίδιο συνέβει και με Γερμανίδα Γιατρό, με Σέρβο, με Ρουμάνο, με Ιρλανδό. Όταν πνευματικά του παιδιά τον ρώτησαν πώς γνωρίζει ξένες γλώσσες ενώ δεν τις διδάχτηκε ποτέ, απάντησε ”Εγώ στα Ελληνικά τους μιλώ και το Άγιο Πνεύμα τα διερμηνεύει στο νου και στην καρδιά τους ”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.